Dolar

32,5507

Euro

35,0027

Altın

2.427,68

Bist

9.722,09

“Türk olarak yattık, Müslüman olarak uyandık”

Yeni Demokrasi Partisi Rodop Milletvekili Stilyanidis’in suçlamalarına cevap veren ABTTF Başkanı Habipoğlu, “Kıbrıs sorunu döneminde Türk olarak yattık, sabaha Müslüman olarak uyandık. Biz burada Türkler olarak hep var olduk, var olmaya devam edeceğiz” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-30 09:54:39

“Türk olarak yattık, Müslüman olarak uyandık”

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Kıbrıs sorunu döneminde Türk olarak yattık, sabaha Müslüman olarak uyandık. Oysa biz burada Türkler olarak hep var olduk, var olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni Demokrasi Partisi Rodop Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Batı Trakya Türk toplumunu hedef gösteren açıklamalarda bulundu.

Batı Trakya'da kalkınma konulu etkinlikte konuşan Stilyanidis, Batı Trakya'da yaşanan sorunların Türk milliyetçiliğinden kaynaklandığını iddia etti.

Stilyanidis'in, Batı Trakya Türk toplumunu hedef gösteren sözlerine yanıt geçikmedi ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Stilyanidis, kimliğimizin tanınmasını istediğimiz için bizleri Türk milliyetçiliği yapmakla suçluyor, sözleriyle bizleri yine hedef tahtasına oturtuyor” açıklamasında bulundu.

"Türk yattık, Müslüman olarak uyandık"

“Stilyanidis, bölgemizin huzurlu ve barışçıl bir bölge olduğunu söylemekte haklı. Zira bizler her zaman ülkemize sevgiyle bağlı olduk, hiçbir zaman sadakatsiz davranmadık. Kıbrıs sorunu döneminde Türk olarak yattık, sabaha Müslüman olarak uyandık. Oysa biz burada Türkler olarak hep var olduk, var olmaya devam edeceğiz. Bugün tek istediğimiz kimliğimizin tanınması, haklarımızın iade edilmesi. Bunun mücadelesini verdiğimiz için Stilyanidis, bizleri Türk milliyetçiliği yapmakla suçluyor, bizleri yine hedef tahtasına oturtuyor.
Demokrasinin beşiği olmakla övünen ülkemiz söz konusu bizler olunca demokrasiyi hiçe sayıyor. Bölgemizde dini özgürlüklerin tamamen uygulandığı söylemi ise gerçek dışı. Bugün dini liderlerimiz olan Müftülerimizi seçme hakkımız elimizden alınmış durumda. Seçtiğimiz müftülerimiz müftülük makamını işgal gerekçesiyle cezalandırılıyorlar.

Vakıflarımızın yönetimi elimizden alındı. Dini okullarımızın yönetimi tanımadığımız, devlet tarafından tayin edilmiş müftülerin eline bırakılıyor. Bu şartlar altında dini özgürlüklerin tamamen uygulandığını söylemek gerçekleri çarpıtmak değil midir?”

Kaynak: Birlikgazetesi

Haber Ara