Dolar

32,6000

Euro

34,8098

Altın

2.496,99

Bist

9.472,33

Türk markete domuz eti ve alkol satmama saldırısı

Paris'te yerel halk bir Türk marketi domuz eti ve alkol satmıyor diye belediyeye şikayet etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-05 20:08:38

Türk markete domuz eti ve alkol satmama saldırısı

Paris'in Colombes ilçesinin yerel yöneticiler The Good Price adlı bir süper marketin 'genel gıda satışı' şartlarına uymadığını söyleyen yöneticiler marketin domuz eti ve alkol satmayı kabul etmeyerek her inançtan insanların yaşadığı ilçede ki insanların ihtiyaçlarını uygun bir şekilde karşılamadıklarını söylediler.

BELEDİYE BAŞKANI BİZZAT GİDİP UYARDI

Belediye başkan vekili Jerome Besnard Colombes belediye başkanı Nicole Goueta'nın bizzat markete giderek market yöneticilerinden ürünlerine alkol ve domuz eti katarak ürün çeşitlerini artırmaları gerektiğini söylediğini belirtti.

İSTEDİKLERİNİ ALAMADIKLARI İÇİN ŞİKAYET ETMİŞLER

Besnard Geçen yıl küçük bir market şu an sadece helal ürünlerin satıldığı market olarak değiştirildiğini ve bölgede ki insanların daha önce olduğu gibi markette istedikleri ürünleri alamadıkları için belediyeye şikayette bulunduklarını söylediler.

BELEDİYE BAŞKANI: "SOSYAL KAYNAŞMA İSTİYORUZ"

Sosyal kaynaşma istediklerini söyleyen Besnard sadece müslümanlardan oluşan bir bölge istemedikleri gibi hiç müslümanın olmadığı bir bölge istemedikleri için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Good Price helal marketin müdür Souemane Yalçın etrafına bakıp etrafta neler olup bittiğin gördüğünü söyledi.

LİSANSINI İPTAL ETMEK İÇİN MAHKEMEYE VERDİLER

Yalcın, anlaşmalara göre marketin genel ürün satması gerektiğin ama bunun bazı durumlarda farklı bir şekilde yorumlanıp uygulanabileceğini söyledi. Belediye yetkilileri marketin 2019 yılına kadar geçerli olan lisansını iptal etmek için mahkemeye başvurdu. Mahkeme Ekim ayında başlayacak

Haber Ara