Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Türk Lirası tekrar favori haline geliyor

Türk Lirası (TL), ekonomideki iyileşme sinyallerinin etkisiyle traderlar için tekrar favori para haline geliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-19 17:34:08

Türk Lirası tekrar favori haline geliyor

Yılın başlarındaki ekonomik ve siyasi kaygılarla tüm zamanların en düşük seviyesine gerileyen TL, son dönemdeki istikrar ve ekonomik iyileşme sinyallerinin etkisiyle yılın tüm kayıplarını geri aldı.

Şimdi ise diğer gelişen piyasalar siyasi gerginlikler ve kendi makroekonomik sorunlarıyla karşı karşıya kalmışken, Türkiye “faiz avcısı” traderlar için favori piyasa haline geliyor.

Lira, hala 2017 yılının en kötü performans gösteren gelişen piyasa paralarından biri olmasına karşın, Nisan ayındaki referandumdan bu yana yüzde 5'in üzerinde değer kazandı.

Ülkede görünüm gittikçe iyileşiyor. Ekonomik büyüme ilk çeyrekte rahat bir şekilde beklentileri aşarken, güven 18 ayın zirvesine tırmandı, enflasyon ise yılın başlarında gördüğü sekiz yılın zirvesinden gerilemeye başladı.

Merkez Bankası, Türk Lirası'nın ithalat maliyetlerini artıran düşüşünü durdurmak üzere (daha fazla faiz artırımı beklenmese de gidilebilecek indirimlerin kademeli olması bekleniyor) geçtiğimiz yıl sıkılaştırmaya başlamıştı.

Avrupa'nın geri kalan kısmının çoğunda faizler rekor düşük düzeylerde seyrederken, Türkiye'nin yüzde 8 seviyesindeki gösterge faizi TL'yi carry trade için cazip bir adres haline getiriyor.

Haber Ara