Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

'Türk kökenli milletvekilleri hayal kırıklığına uğrattı'

Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Doğruyol, 'Sözde soykırım iddiasına onay veren Türk kökenli milletvekilleri Türk toplumunu hayal kırıklığına uğrattı' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-03 14:11:56

'Türk kökenli milletvekilleri hayal kırıklığına uğrattı'

Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Alman Federal Meclisi'nin (Bundestag) Ermeni iddialarına ilişkin kararına, "Meclisteki oylamada Türk toplumunun beklentilerini dikkate almayarak sözde soykırım iddiasına onay veren Türk kökenli milletvekilleri Türk toplumunu hayal kırıklığına uğratmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Doğruyol, yaptığı yazılı açıklamada Almanya Federal Meclisi'nde Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısının kabul edilmesinin Avrupa Türklüğünü rencide ettiğini bildirdi.

Doğruyol, konunun Almanya'da geçmişte de çok defa gündeme geldiğini ancak değişik gerekçelerle ertelendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Onaylanan kararı meclis gündemine taşıyan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir 2001 yılında yayınlanan makalesinde, '1915'te yaşanan olaylar ile ilgili Federal Meclis'in karar alması büyük bir hata olacaktır' düşüncesini savunmuştur. Bu zata soruyoruz, şimdi ne değişti de Türk milletine düşmanca bir tavır ile geçmişte hata olarak gördüğünüz meseleyi bugün meclise taşıdınız?"

"TÜRK KÖKENLİ MİLLETVEKİLLERİ TÜRK TOPLUMUNU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI''

Meclisteki oylamada Türk kökenli milletvekillerinin Türk toplumunu hayal kırıklığına uğrattığını vurgulayan Doğruyol, şunları kaydetti:

"Bir sözümüz de Federal Meclis üyesi Türk kökenli milletvekillerine olacaktır. Meclisteki oylamada Türk toplumunun beklentilerini dikkate almayarak sözde soykırım iddiasına onay veren Türk kökenli milletvekilleri Türk toplumunu hayal kırıklığına uğratmıştır. Hatırlatırız ki her seçim öncesi Türk seçmenin oyunu alabilmek için vurguladığınız 'sizin sesiniz olacağız' ifadeleri bu tutumunuzla boşa çıkmış ve yalan olduğu anlaşılmıştır. Özetle meclisin onayladığı sözde soykırım yasa tasarısı gerçekleri yansıtmadığı gibi hakikatleri değiştirmesi de mümkün değildir."

"DÜNYA,SOYKRIMI NAZİ ALMANYASININ UYGULAMALARI İLE TANIMIŞTIR'' 

Şentürk Doğruyol, söz konusu kararın Almanya'daki Türklere karşı var olan önyargıyı daha da artıracağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk milletinin şanlı tarihinde soykırım gibi insanlık dışı bir uygulaması olmamıştır. Dünya insanlığı, soykırım gibi insanlık dışı olayı Nazi Almanyasının uygulamaları ile tanımıştır. Almanya'da yaşayan Türklerin Federal Parlamento'ya olan güveni sarsılmıştır. Bu karar Almanya'da yaşayan Türklere karşı var olan ön yargıyı artıracak, uyum çalışmalarını aksatacağı gibi yarım asırlık emeğe de saygısızlıktır."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara