Dolar

32,4991

Euro

34,5953

Altın

2.499,92

Bist

9.548,09

Türk Kızılayı'ndan Pakistan'da ramazan yardımı

Türk Kızılayı'ndan Pakistan'da ramazan yardımı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 20:29:17

Türk Kızılayı'ndan Pakistan'da ramazan yardımı
Türk Kızılayı, bir yılı aşkın süredir Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesinde Pakistan Talibanı militanlarına yönelik devam eden operasyon nedeniyle yerlerinden olan Pakistanlılara gıda yardımı yaptı.

Başkent İslamabad'daki Pakistan Kızılayı genel merkezinde düzenlenen organizasyonda 300 Kuzey Veziristanlı aileye gıda kolileri teslim edildi. Ayrıca, operasyondan kaçan sivillerin en çok sığındığı bölge olan Kuzey Veziristan yakınlarındaki Bannu kentinde 700 gıda kolisi dağıtıldı.

Türk Kızılayı, yine İslamabad'da bir yetimhanede kalan yaklaşık 200 yetime iftar verdi.

Yardımlara AA muhabirine bilgi veren Türk Kızılayı Pakistan Koordinatörü Vekili Sadullah Devletgeldi, Pakistanlı ihtiyaç sahiplerine Türkiye'nin her zaman destek olduğunu ifade etti.

Devletgeldi, "Türk Kızılayı Pakistan Koordinatörlüğü olarak biz de her zaman Pakistanlı kardeşlerimizin dertlerine çare olmaya gayret ediyoruz. Operasyondan dolayı yerlerini terk etmek zorunda kalan Veziri aileler zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz ramazan ayında olduğu gibi yine onlara gıda yardımında bulunarak bir nebze olsun destek olmaya çalıştık. Yetimlere verdiğimiz iftar ile de yalnız olmadıklarını onlara hatırlatmak istedik" dedi.

Haber Ara