Dolar

32,3709

Euro

35,0018

Altın

2.325,83

Bist

9.092,86

Türk Kızılay'dan Kosovalı ailelere ramazan yardımı

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-19 16:49:53

Türk Kızılay'dan Kosovalı ailelere ramazan yardımı
Türk Kızılay tarafından Kosova'nın güneybatısındaki Prizren'de ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardım paketi dağıtıldı.

"Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla yola çıkan Türk Kızılay ve Kosova Kızılhaçı iş birliğinde gerçekleşen dağıtıma, Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya ve Prizren Belediyesi Ekonomi ve Finans Müdürü Ertan Simitçi'nin yanı sıra Kosova Kızılhaç ve Türkiye'den bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Tutkun, AA muhabirine, Türk Kızılay olarak ramazan yardımlarını 38 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

Tutkun, "Prizren şehrinde başlattığımız yardım dağıtımıyla ramazan ayı boyunca Kosova genelinde yardıma muhtaç bin Türk, Boşnak ve Arnavut aileye ulaşmaya çalışacağız." dedi.

Prizren Başkonsolosu Altunya da "Türk Kızılayı tarafından Prizren'de gerçekleştirilen insani yardım faaliyetinin aynı zamanda Türkiye'nin girişimci ve insani dış politikasının da bir destekleyicisi olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

- "Allah Türk Kızılay'dan razı olsun"

Türk Kızılay'ın gıda yardımında bulunduğu Prizrenli Hadiye Taduşka, "Allah Türk Kızılay'dan razı olsun. Her sene bizleri hatırlıyor. Ne mutlu Türküm diyene." diye konuştu.

Türk Kızılay, ramazan boyunca Kosovalı ihtiyaç sahibi bin aileye gıda paketi dağıtacak.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara