Dolar

32,3157

Euro

35,1299

Altın

2.296,83

Bist

9.064,26

Türk Jinekolog Dr. Eserdağ, Viyana'da meslektaşlarına eğitim verdi

Avrupa Estetik Tıp ve Cerrahi Fakültesi (ECAMS) Genital Estetik Bölümü Başkanı Jinekolog ve Cinsel Terapist Dr. Süleyman Eserdağ, Viyana'da 5 kıtadan 18 meslektaşına eğitim verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 11:23:56

Türk Jinekolog Dr. Eserdağ, Viyana'da meslektaşlarına eğitim verdi
Avrupa Estetik Tıp ve Cerrahi Fakültesi (ECAMS) Genital Estetik Bölümü Başkanı Jinekolog ve Cinsel Terapist Dr. Süleyman Eserdağ, Viyana'da 5 kıtadan 18 meslektaşına eğitim verdi.

Uluslararası alanda Türkiye'yi başarıyla temsil eden Dr. Süleyman Eserdağ, Viyana'da 5 kıtadan 18 meslektaşına genital bölge estetiği ile ilgili teorik ve 30 ayrı ameliyat tekniği ile ilgili pratik eğitimler verdi. Dr. Eserdağ, eğitimde ayrıca vajinismus, ağrılı cinsel ilişki ve anorgazmi (orgazm olamama) gibi cinsel sağlık sorunları hakkındaki deneyimlerini de paylaştı.

Dr. Eserdağ, gerçekleştirilen eğitime ilişkin, "Avrupa Estetik Tıp ve Cerrahi Fakültesi olarak bu çok özel kursumuzu bu yıl Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirme kararı aldık. Alanında Avrupa'nın en önemli eğitimi olarak kabul edilen kursa 5 kıtadan 18 jinekolog, plastik cerrah ve ürolog hekimler katıldı. Kursun ilk günü tamamen teorik eğitime ayrıldı. Bu eğitimde cinsel sağlık ve genital estetik alanındaki son gelişmeleri meslektaşlarıma aktarma fırsatı buldum. Kursun son iki gününde ise 8 kadın hastaya genital bölge ile ilgili yaklaşık 30 ayrı ameliyat tekniğini başarılı bir şekilde uyguladık" diye konuştu.

Viyana'daki kurs dünya çapında büyük ilgi gördü

Dr. Süleyman Eserdağ, eğitimlere Türkiye, Tayvan, Hindistan, Estonya, ABD, Suudi Arabistan, Hong Kong, Avustralya, İsveç, İsviçre, Belçika, Avusturya, Hindistan, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Trinidad ve Tabago gibi ülkelerden eğitim almaya gelen jinekolog, plastik cerrah ve ürolog hekimlerin katıldığını bildirdi. Kurs çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonların katılımcı doktorlar tarafından büyük bir hayranlık ve ilgiyle takip edildiğini belirten Dr. Süleyman Eserdağ, operasyonlar sırasında katılımcılara lazer, radyofrekans cihazları, genital PRP gibi en yeni teknoloji ve uygulamaları gösterme imkanı bulduğunu kaydetti.

8 hastaya 30 cerrahi operasyon

Dr. Eserdağ, 8 ayrı hastada uyguladığı yaklaşık 30 ayrı cerrahi operasyon ile ilgili olarak da şu bilgileri paylaştı:

"Genital bölge estetiği ile ilgili ameliyatlar arasında en fazla tercih edileni labioplasti (genital dudak estetiği) yer alıyor. Bu operasyon haricinde klitoral hudoplasti (klitoris bölgesi estetiği), vajinoplasti (vajina daraltma), perineoplasti (perine bölgesi düzeltme), büyük dudak küçültme ve büyük dudaklara yağ enjeksiyonu yer alıyor. Verdiğimiz kursta hekimlere lazerle vajina daraltma, genital bölge renk açma, dolgunluk sağlama gibi çok yeni uygulamaları da göstermiş oldum. Ayrıca vajinal sıkılaştırma için radyofrekans uygulamaları, cinsel haz ve orgazm fonksiyonu için lazer, radyofrekans ve PRP uygulamaları gibi pek çok yeni teknolojileri de tanıtma fırsatım oldu. Diğer taraftan kadınlarda vajinismus tedavisi, cinsel isteksizlik, cinsel ilişkide ağrı sorununun giderilmesi ve orgazm olamama gibi cinsel sorunlarda uygulanan cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemleri de paylaştım. Genital bölge ile ilgili yapılan ameliyatlar tecrübeli cerrahlar tarafından gerçekleştirildiğinde hem estetik hem de işlevsel yönden mükemmel sonuçlar veriyor."

ECAMS'ın en önemli etkinlikleri arasında özellikle son 10 yılda tüm dünyada hızla yayılan 'genital bölge estetiği' ile ilgili cerrahi veya cerrahi dışı eğitimler yer alıyor. ECAMS Genital Estetik Bölüm Başkanlığını da yaklaşık 2 yıldır bir Jinekolog Dr. Süleyman Eserdağ yapıyor.

Haber Ara