Dolar

32,5178

Euro

34,5806

Altın

2.502,99

Bist

9.548,09

'Türk işçiler fidye için kaçırıldı'

Diken’in Sadr bölgesinde ulaştığı yerel kaynaklarsa kaçırma olayının arkasında farklı bir neden olduğu iddiaları ortaya atıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 15:28:11

'Türk işçiler fidye için kaçırıldı'

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr bölgesinde sabah erken saatlerde, Nurol İnşaat'ın üstlendiği stadyum yapımında çalışan 18 Türk işçinin kaçırılması basına ‘terör olayı' olarak yansıdı.

Diken'in ulaştığı yerel kaynaklardan Mohammed Kaya ve Mehdi Tuzcu, Bağdat'ın Dorda bölgesinde de iki yıl önce bir İngiliz inşaat şirketi çalışanlarının kaçırıldığını belirtti. “Siyah askeri kıyafet ve silahlarla şantiyeyi bastılar. İngiliz işçileri rehin aldılar. Daha sonra da fidye istediler” diyen kaynaklar, Dorda ve Sadr bölgelerinin güvenli olmadığına dikkat çekti.

“Önce para istediler, sonra kaçırdılar”

Yasadışı işlerin ağırlıklı olarak yapıldığı iki bölgeden biri olan Sadr'da, Türk işçilerin kaçırılma nedeninin de fidye olduğunu savunan Kaya ve Tuzcu, “Duyduğumuz; işçilerin çalıştığı şirketten daha önce para istedikleri yönünde. Şirket ödemeyi kabul etmeyince de işçileri fidye için kaçırdılar” iddiasında bulundu.

Konuyla ilgili olarak aradığımız Nurol İnşaat yetkilileriyse kaçırma olayının arkasında fidye niyetinin olup olmadığını bilmediklerini söyledi. Şirket yöneticilerinin, Iraklı emniyet yetkilileri ve elçilikle iletişim halinde olduğu bilgisini veren firma, işçilerin isimlerinin de belirlendiğini ancak güvenlik nedeniyle paylaşamayacaklarını söyledi.

Haber Ara