Dolar

32,5598

Euro

34,8869

Altın

2.431,02

Bist

9.645,02

Türk hayırseverlerden Etiyopyalı ve Somalili çocuklara iftar

Türk hayırseverlerden Etiyopyalı ve Somalili çocuklara iftar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 21:37:23

Türk hayırseverlerden Etiyopyalı ve Somalili çocuklara iftar
Etiyopya'nın Harar kentinde Türk hayırseverler tarafından açılan medresede, aralarında yetimlerin de bulunduğu Etiyopyalı ve Somalili 650 çocuğa iftar verildi.

Medresenin sorumlusu Şaban Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara destek olanlara teşekkür etti.

Medreselerinin Harar kentinde 9 yıl önce kurulduğunu kaydeden Karabulut, "Bünyemizde Etiyopya'nın kırsal kesimlerindeki ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları, yetimler ve Somalili çocuklarımız kalıyor. Medresede yatılı kalan çocuklarımız hem devlet okuluna gidiyor hem de burada takviye dersler ve dini bilgiler alıyor." diye konuştu.

Medreselerinin Türkiye'deki hayırseverler tarafından desteklendiğini dile getiren Karabulut, "Bugün bünyemizde barınan 650 çocuğumuz, iftarlarını Türkiye'den gelen destekle yaptılar. Ben, onlar adına herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan ramazan ayının başından beri medresemizde kalan evlatlarımız faydalandı." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlerin yardımlarını kentin farklı bölgelerine de götürdüklerini belirten Karabulut, ramazanın başından beri Harar kenti ve kırsalında ihtiyaç sahibi ailelerin 13 bin çocuğuna da iftar verildiğini sözlerine ekledi.

Haber Ara