Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

'Türk halkının kalbinde Pakistan'ın çok özel bir yeri vardır'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ile görüşmesinde, Türk halkının kalbinde Pakistan'a ve Pakistanlılara karşı çok özel bir yer olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-10 12:45:28

'Türk halkının kalbinde Pakistan'ın çok özel bir yeri vardır'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Türk halkının kalbinde Pakistan'a ve Pakistanlılara karşı çok özel bir yer vardır." dedi.

Pakistan'ın ziyaret eden Görmez, Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin tarafından kabul edildi. Görmez, Cumhurbaşkanlığı'ndaki görüşmede, Pakistanlı şair Muhammed İkbal'den alıntı yaparak, "Şiirde, Peygamberimiz rüya aleminde, İkbal'e 'Bana ne getirdin' diye soruyor. O da "Çanakkale'de Trablusgarp'ta savaşan, şehit düşen Türk kardeşlerimin kanını getirdim' diyor. Siz de 'ne getirdin' diye sorarsanız, 'selam ve muhabbet' getirdim." ifadelerini kullandı.

Faysal Camisi'ndeki Cuma hutbesinde iki ülkeyi "ikiz kardeş" ilan ettiğini anımsatan Görmez, "Türk halkının kalbinde Pakistan'a ve Pakistanlılara karşı çok özel bir yer vardır." dedi.

Görmez, Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin'in liderliğinde, iki ülke arasında siyasi ve iktisadi alanda önemli gelişmeler yaşandığına değinerek, "Biz de Pakistan Din İşleri ve Uyum Bakanı ile bu ilişkilerin, dini, ilmi ve kültürel boyutu üzerinde çalışıyoruz. İlim ve din adamlarının aslında daha önde olması lazım ama biz biraz geriden takip ediyoruz. Çok hızlı çalışıp aradaki mesafeyi kapatacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Pakistan'daki temasları hakkında bilgi veren Görmez, "Heyetimizdeki beş arkadaş Pakistan Uluslararası İslam Üniversitesinden mezun. Biz bu üniversiteyle ilişkilerimizi artırmak istiyoruz." dedi.

Hüseyin de görüşmede Türkiye ile Pakistan arasındaki çok özel bağı, kelimelerle anlatmanın yeterli olmayacağını söyledi.

Haber Ara