Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

Türk futbolculara Rusya yasağı geldi

Rusya Futbol Federasyonu Başkanı, 'Bundan sonra kulüplerimizin Türkiye'den alacağı futbolcuları engelleyeceğiz. Sözleşmesi eski olduğu için sadece Gökdeniz burada oynayabilir.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 22:26:40

Türk futbolculara Rusya yasağı geldi

Rusya Spor Bakanı ve aynı zamanda Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko, Türkiye'ye yönelik yaptırımlardan oyuncu transferlerinin de etkileneceğini açıkladı. Mutko şu anda sadece "Rubin" takımıyla sözleşmesi bulunan Gökdeniz Karadeniz'in Rusya'da kalabileceğini, yeni oyuncuların ise Türkiye'den alınamayacağını duyurdu.

RUSYA KAPISI KAPANDI

"R-Sport" yayınına yaptığı açıklamada Putin'in imzaladığı kararnameden sonra Türkiye'den önümüzdeki kış sezonunda hiçbir transfer gerçekleşemeyeceğini belirten Mutko, "Kulüplerimizden herhangi birinin aklına Türkiye'den oyuncu davet etme gelse bile bunun mümkün olamadığını hemencecik anlayacaktır. İlerisi için kesin konuşmak istemiyorum, ama yukarıdan gereken sinyal verildi bile" dedi.

"GÖKDENİZ KARADENİZ KALABİLİR"

Şu anda Rusya'daki kulüplerde oynayan tek futbolcunun Rubin'deki Gökdeniz olduğunu da vurgulayan Spor Bakanı, "Onun durumu farklı. Devlet Başkanı kararnamesinde de söylendiği gibi Rubin ile sözleşmesi eski olduğu için kalabilir. Benim kastım bundan sonra Türkiye'den kimsenin alınmayacağı" ifadesini kullandı.

Rusya, daha önce de kulüplerinin Türkiye'de kamp yapmasını yasaklamıştı.

Haber Ara