Dolar

32,5147

Euro

34,7527

Altın

2.495,49

Bist

9.693,46

Türk ekonomisinin 'sigortası'sağlam temele oturdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni’nde “Birbirini tamamlayan kamu sermayeli 6 köklü kurumumuzun faaliyetlerinin tek çatı altında toplanması bu şirketlerin verimliliğini artıracak, maliyetleri düşürecek, sektöre yeni bir dinamizm kazandıracaktır” dedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-09 11:50:33

Türk ekonomisinin 'sigortası'sağlam temele oturdu

Sigorta sektörü son dönemde önemli bir ivme kazanırken 6 köklü kurumun tek çatı altında bir araya gelmesiyle birlikte bu dinamizm daha sağlam bir temele oturtulmuş oldu. Bu süreçte en önemli adımın atıldığını ve reel sektörün daha da canlanacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise rekabetçi bir yapının da muhafaza edildiğine vurgu yaptı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada “Birbirini tamamlayan kamu sermayeli 6 köklü kurumumuzun faaliyetlerinin tek çatı altında toplanması bu şirketlerin verimliliğini artıracak, maliyetleri düşürecek, sektöre yeni bir dinamizm kazandıracaktır” değerlendirmesinde bulunmuştu...Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da aralarında bulunduğu isimlerin katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

"KRİTİK BİR ADIM ATTIK"

Erdoğan, geçen yıl açıkladıkları yeni ekonomi programında sigortacılık ve bireysel emeklilik alanındaki reformları hızlandıracaklarını ilan ettiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Türkiye Reasürans Anonim Şirketini kurarak bu yönde iki kritik adım attık. Kamu sermayeli sigorta şirketlerinin tek çatı altında birleştirilmesi ile bu sürecin eksik kalan yanını da tamamlamış oluyoruz” yorumunu yaptı.

REKABETÇİ YAPI VURGUSU

Erdoğan,  “Ziraat Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta, Ziraat Emeklilik, Halk Emeklilik ve Vakıf Emeklilik bundan sonra yollarına Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik çatısı altında devam edecekler. Böylece 38 bölge ve 2 bin 620 çalışanla, şimdilik, 15 milyon müşteriye hizmet veren ülkemizin en büyük sigorta ve emeklilik şirketini tesis ediyoruz. Bu büyük birleşme ile Türk sigortacılık sektörünü çok daha organize, çok daha rekabetçi bir yapıya kavuşturduğumuza inanıyorum.” değerlendirmesini yaptı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, atılan bu adımın sadece sigortacılık sektörüne değil finans piyasasına ve reel ekonomiye de önemli katkılarının olacağını belirterek, “Devletin desteği ve teşvikiyle fon tutarı 154 milyar liraya ulaşan Bireysel Emeklilik Sisteminde yapılacak atılımlarla reel sektöre uzun vadeli ve düşük maliyetli büyük bir kaynak sağlanabilecektir. Birbirini tamamlayan kamusermayeli 6 köklü kurumumuzun faaliyetlerinin tek çatı altında toplanması bu şirketlerin verimliliğini artıracak, maliyetleri düşürecek, sektöre yeni bir dinamizm kazandıracaktır” diyerek sözlerini tamamladı.


Küresel rekabet için olmazsa olmazlardan...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise yaptığı konuşmada , “Kamunun gücü, Varlık Fonunun sağlayacağı güvenle Türkiye Sigorta, sektöre yön verebilecek, kar güdüsünün yanında kamu ekonomik vizyonunun bir parçası olarak bölgesel ve küresel rekabette güçlü bir piyasa
oyuncusu olacak inşallah” değerlendirmesini yaparık sözlerinde şunlara vurgu yaptı: “Türkiye'de sigortacılık hizmetlerinin tabana yayılması ve istikrarlı büyümenin devamlılığı adına önemli bir misyon üstlenen Türkiye Sigortanın önümüzdeki dönemde global bir marka olma hedefiyle ülkemizdeki sigorta sektörünü küresel rekabette daha etkin bir noktaya taşıyacağından eminiz. Türkiye Sigorta, finansal piyasalarda iyileşme ve derinleşmeye katkı sunulmasında, sigorta sektörünün ekonomik büyümeye sağladığı katkının artırılmasında ve sektörün daha dinamik bir yapıya kavuşturulmasında öncü bir marka olacak.”

Haber Ara