Dolar

32,5445

Euro

34,9009

Altın

2.427,23

Bist

9.645,02

Türk Eğitim Sen İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Şen:

Türk Eğitim Sen İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Şen:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 14:13:55

Türk Eğitim Sen İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Şen:
Türk Eğitim Sen İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Hasan Şen, YURTKUR İzmir Bölge Müdür Vekili Yakup Karaca'ya, ihale ve satın almalarda değerinden yüksek fiyata iş yaptırıldığı yönündeki müfettiş soruşturması neticesinde, 140 bin lira zimmet çıkarıldığını iddia etti.

Hasan Şen, düzenlediği basın toplantısında, YURTKUR'da yönetmelik değişikliği sonunda, 20 bölge müdürlüğünün kapatılarak, 81 il müdürlüğü açılacağını belirtti.

YURTKUR İzmir Bölge Müdür Vekili olarak görev yapan Yakup Karaca'nın, değişikliğin sonunda YURTKUR İzmir Müdürlüğü görevine atanacağı duyumu aldıklarını ifade eden Şen, şu iddialarda bulundu:

"Yakup Karaca'ya, ihale ve satın almalarda değerinden yüksek fiyata iş yaptırıldığı yönündeki müfettiş soruşturması neticesinde 140 bin lira zimmet çıkarılmıştır. Karaca, bu zimmeti de kuruma iş yaptırdığı firmalara ödettirmiş ve aynı firmalarla çalışmaya devam etmektedir. Karaca, 10 ay önce bu cezayı almasına rağmen görevden neden alınmamış, usulsüz ve yüksek fiyatlarla iş verdiği firmalarla hala çalışmaya neden devam etmektedir?"

Şen, son olarak bir öğrenci yurdun girişine en fazla 3 bin liraya mal olacak tabelanın, 13 bin 800 liraya yaptırıldığını öne sürerek, "Yandaş idarecilerin yerine liyakat sahibi idarecilerin kurumlarımıza atanmasını talep etmek, millet olarak bizim en tabii hakkımız" ifadesini kullandı.

Haber Ara