Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Türk Eğitim Derneği, Soma'da yaz okulu açacak

Türk Eğitim Derneği, Soma'da yaz okulu açacak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 11:03:49

Türk Eğitim Derneği, Soma'da yaz okulu açacak
Türk Eğitim Derneği, Soma'ya El Ver" kampanyası çerçevesinde Soma'da eğitim bursu verdiği çocuklar için yaz okulu açacak.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Eğitim Derneği'nin geçen yıl meydana gelen maden faciasının ardından başlattığı "Soma'ya El Ver" kampanyası kapsamında eğitimlerine katkı sunduğu 3-16 yaş arası 186 çocuk, yaz boyunca yalnız kalmayacak.

Çocuklara sunulan sosyal desteği devam ettirmek amacıyla temmuz-ağustos boyunca hafta sonları faaliyette olacak yaz okulunda çocukların yaş ve gelişim düzeylerine göre sportif, sanatsal, bilimsel ve kültürel atölyeler aracılığıyla eğitim verilecek. Yaz okulu, 4 Temmuz'da başlayacak ve 9 Ağustos'ta sona erecek.

Çeşitli üniversitelerin, kuruluşların, akademisyenlerin ve uzmanların desteğiyle gerçekleştirilecek yaz okulu etkinlikleri çerçevesinde matematik atölyesinden, resim atölyesine, doğa bilimleri atölyesinden spor atölyesine kadar farklı alanlarda çocukların gelişimlerine destek verilecek. Yaz okulu programı kapsamında 200 kitaptan oluşan bir "Çocuk Kütüphanesi" de oluşturulacak.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, "Soma'ya El Ver" kampanyası kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Ülkemizi yasa boğan maden faciasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız protokol doğrultusunda, Soma'da hayatını kaybeden maden emekçilerinin 186 çocuğuna eğitim desteği vermeye başladık. 6-7 Nisan'da Soma Öğretmenevi'nde annelerden gelen talep doğrultusunda 'Yas Sürecindeki Çocuklara Yaklaşım' konusunda kısa bir bilgilendirme yaptık. Son olarak 11 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz 'Soma'da Anne Olmak' paneli ile Somalı annelerin sesini bir kez daha tüm Türkiye'ye duyurmaya çalıştık. Annelerin taleplerinin yaz döneminde çocuklara yönelik bir çalışma yapılması konusunda yoğunlaştığını görerek bir yaz okulu planlamasına başladık."

Haber Ara