Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Türk doktordan umutlandıran açıklama: Koronayı durduran ilaçlar bulundu

Koronavirüs ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, 'Salgını durduran potansiyel ilaçlar bulundu' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-12 16:41:42

Türk doktordan umutlandıran açıklama: Koronayı durduran ilaçlar bulundu

Tüm dünyada koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından yetkililer önlemler almaya devam ederken, birçok ülkede salgının durdurulması için ilaç çalışmaları başlatıldı.

ABD'deki Jackson Laboratuvarı'da İmmünoloji uzmanı olarak görev yapan dünyaca ünlü Türk doktor Prof. Dr. Derya Unutmaz da, koronavirüs salgını ile mücadelede önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti.

"KORONAVİRÜSÜ DURDURAN İLAÇLAR BULUNDU"

Sosyal medya hesabından salgınla ilgili açıklama yapan  Prof. Dr, Unutmaz, "Virüsün yapısını anlamakta ve yeni ilaçların geliştirilmesi yönünde çok önemli ilerlemelere devam ediliyor. En iyi bilim dergilerinden Nature da çıkan bir yayında, virüsün yapısını Lego parçaları gibi ayarlayan makinası (protease) çözüldü ve durduran potansiyel ilaçlar bulundu' dedi.

"İLAÇLAR HASTALARIN ÜZERİNDE TEST EDİLMELİ"

İlaçların hastalar üstünde test edilmesi gerektiğini de belirten Derya Unutmaz, "Tabii bu çok iyi haber, yalnız hep dediğim gibi bu potansiyel ilaçların hastalar üstünde test edilmesi gerekiyor, maalesef en fazla zamanı da bu süreç alıyor. Bunun için önümüzde hala aylar var ama kesin tedavilerin geliştirilmesi konusundaki ümitlerimiz gittikçe artıyor!" dedi.

Haber Ara