Dolar

32,6007

Euro

34,8106

Altın

2.490,34

Bist

9.468,33

Türk Dışişleri'nden ateşkes açıklaması

Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada 'Halep'te temaslarla ateşkes saplandı. Önce siviller sonra muhalifler tahliye edilecek. Mutabakatın işleyişini takip edeceğiz.' denildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 21:06:56

Türk Dışişleri'nden ateşkes açıklaması

ATEŞKESE TÜRKİYE ARABULUCULUK ETTİ

Suriye'nin Halep kentinin doğusundaki silahlı muhalif gruplar ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında varılan ateşkes ve tahliye mukabatı, Türkiye'nin arabulucuğuyla gerçekleşti.

AA'ya bilgi veren Türk istihbarat yetkilileri, Halep'te rejim güçlerinin kuşatmasında sıkışan onbinlerce sivilin güvenli şekilde tahliyesi ve silahlı muhalif grupların ayrılabilmesi için taraflar arasında yoğun bir arabulucuk çalışması yürüterek sonuca ulaştıklarını açıkladı.

Türkiye'nin arabulucuğu sayesinde gerçekleşen mutabakatın öncelikle sivillerin tahliyesini sağlayacağını belirten yetkililer, halkı Halep'in batısına taşıyacak otobüslerin bölgeye ulaştığını bildirdi.

Yetkililer, mutabakatın, silahlı muhalif grupların bölgeden hafif silahlarıyla güvenli biçimde ayrılmasını da kapsadığını kaydetti.

AA'ya mutabakatla ilgili ilk açıklamayı yapan muhalif kaynaklar da silahlı muhalif grupların büyük bölümünün kentten ayrılmayı kabul ettiğini bildirmişti.

 

Haber Ara