Dolar

32,3297

Euro

35,0436

Altın

2.280,79

Bist

8.993,96

Türk Deizmi olarak “Tengricilik” ve CHP!

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-30 07:34:00

Türk Deizmi olarak “Tengricilik” ve CHP!

CHP, kendini Müdafaa-i Hukuk, Kuvâ-yi Milliye ve Heyet-i Temsiliye ile özdeşleştirir ama bu hareketler Hilafetin ihyası için mücadele ediyorlardı. Mustafa Kemal o zamanlar “Halife ve Hakan efendimiz” diye mektuplar yazıyordu İstanbul'a. 1. Meclis, bir cuma günü dualarla, hatimlerle açılmıştı. 2. Meclisten sonra işler değişti. Tek parti, açık oy gizli tasnif, İstiklal Mahkemeleri ile İslam'a ve Müslümanlara karşı adeta savaş açıldı. Din “irtica”, dindar “mürteci” idi. “Türkün dini Kemalizm” oldu. Selanik'te Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, babası haham kendisi de haham eğitimi alan, diğer adı Munis Tekinalp olan, Kemalist Türk milliyetçiliği akımının önde gelen üyelerinden Moiz Kohen (1883-1961) tarafından o günlerde “Türk'e yeni bir Amentü” yazıldı. Mustafa Kemal'e “Mevlid” yazıldı. Artık Dinde Reform zamanı idi. 1960'larda bile Osman Nuri Çerman bu fikri savunuyordu. Kur'an'dan ahkam ayetleri çıkarılmalı, yerine nutuktan parçalar eklenmeli idi. Dinle, diyanetle ilgili kurumlar tek tek kapatıldı. Hatta camiler bile. “Cenaze namazı kıldıracak adam bile bulamaz oldular.”

Şimdi CHP kalkmış “İslamcılık” yapıyor. FETÖ'cüler AK Parti'den ayrıldı ya, yeni Truva atı olarak CHP'yi görüyorlar. Emrullah Uslu baklayı ağzından kaçırdı. Hem kendi tabanlarına adres olarak CHP'yi işaret ediyorlar, hem de “Bizimle beraber hareket ederseniz, kazanırsınız” mesajı veriyorlar. Çünkü onların arkasında ABD var, NATO var, Vatikan var, İsrail var! Bir de tavsiyeleri var, PKK, HDP, PYD ile uğraşmayın. DAEŞ'e vurabilirsiniz, çünkü o batının ürettiği, İslam'a ve Müslümanlara saldırmak için bahane olarak kullandığı günah keçisi. Yoksa FETÖ, PKK neyse DAEŞ de o. ABD'nin bölgeye yerleşmek İslam dünyasını kontrol etmek için uydurdukları Truva atları bunlar. Uslu, CHP'ye bu ittifaka katılmayı teklif ediyor. AK Parti'nin ayrıldığı BOP sürecini şimdi Suudi Arabistan, BAE, Mısır ile götürmeye çalışırken, FETÖ, CHP ve PKK'yı da bu sürece dahil etmek istiyor. Kılıçdaroğlu istekli. İmamoğlu da aslında tam da bu karaktere uygun biri. Canan Kaftancıoğlu bu projede ya tasfiye edilecek ya da yontulacak. O şimdiden dua etmeye başladığına göre, dersine çalışmaya başladı demek.

AK Parti ve AK Partililer için ne diyorsam, potansiyel olarak CHP ve CHP'lilerde bunların kat kat fazlası var. Benim derdim, şu ki, hayır ve şer Allah'ın iradesi içindedir. Allah bunları başımıza bela etti ise, bunların şerrinden kurtulmamız için onlara benzemekten uzaklaşmamız gerek. Yoksa Allah bizi bu zalimlerin eli ile cezalandıracak. Ama birileri bunu anlamak istemiyor. Bunlarla mücadele ederken, kendi içimizdeki yanlışlıkları düzeltmez, onlardan vazgeçmezsek Allah'ın gazabından kurtulamayız.

CHP için nasıl bir İslamcılık senaryosu mümkün olabilir diye baktım da, buldum sanırım. Oda Tv'de Cemil Kılıç yazmış. “Allahçılık / Tanrıcılık demek olan Deizmin bir versiyonu olarak niteleyebileceğimiz Tengricilik akımı, sadece Türkiye'de değil Türkî topluluklar arasında da gençlik düzeyinde inanamayacağınız bir hızla yayılıyor. Altay Türkleri arasında yüzyılın başında çok etkili olan Ak din hareketi/ Ak Cang, bu konuda en önemli örnektir. Tengricilik, İslamcı ve Osmanlıcı sözde millilik söylemlerine karşı “Türkçü bir karşı çıkış” olarak frekansını yükseltmeye devam etmektedir. (…) (sosyal Mediada bunların) yüz binlerce üyesi vardır. Ayrıca açıkça ifade edilmese de pek çok milliyetçi dernek, vakıf, siyasi parti ve sosyal platform içerisinde binlerce Tengrici genç bulunuyor. Bu arada Tengriciliğin, dinsel motiflerle örülü milliyetçiliğe karşı laik milliyetçiliğin bir uzantısı olduğunu belirtmeliyim. Tengriciler milliyetçi hareketler içindeki dinî söylemlere itibar etmezler. Hatta içten içe tepki duyarlar.. Tengriciliğin yayıldığının göstergesi olması bakımından birkaç örnekten daha bahsedebiliriz. Özellikle gençler arasında Osmanlıcılığa karşı Gök Türkçülük (Gök Türk Devleti Hayranlığı) milliyetçi bir refleks olarak taraftar bulmaktadır. Zira böylesi gençlere göre Osmanlı, yoğun Arap ve Fars kültür unsurları barındıran ve Türk kimliğine zarar vermiş olan bir devlettir. Tengricilerde Atatürk sevgisi ve hayranlığı inanılmaz derecede yüksektir. Atatürk'ün laiklik ve milliyetçilik prensibi Tengrici gençleri çok etkilemektedir.”

Yazarın bir iddiası daha var: “Tengricilik tıpkı genel anlamdaki deist yöneliş gibi imam hatip okullarındaki gençler arasında da ciddi sayıda taraftar buluyor. Tengriciliğin İlahiyat fakültesi öğrencileri arasında bile taraftarları mevcut. Buna karşın Tengricilerin büyük bir çoğunluğu aşırı dinci baskı nedeniyle hâlâ kendilerini gizleme yolunu tercih etmekteler.”

Aranan kan bulunmuştur! Namaz, oruç, hac, zekat yok, onlar “Arap yaveleri” zaten! (Haşa) MHP'den de katılan olur bu inanışa. Zaten MHP'nin geçmişinde Atsız taraftarlarında Şaman eğilimi olanlar vardı. MHP'de yeniden Hilalci-Bozkurtçu tartışması başlar mı bilmem. Ama sözkonusu makaleyi yazan yazar, Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek'in “TÜRK İNANCI” adlı kitabını Tengrici yönelişin göstergesi olarak görüyor. Ona göre Zeybek'in “Türklerin dini yoktur, inancı vardır” mealinde sözler etmesi bu açıdan önemli. Eee zaten “Din yok Milliyet var” değil mi!

Yazara göre “Tengriciliğin bu denli hızla yayılmasının en büyük nedeni dinciliktir. Dinciliğin siyasal ümmetçilik olarak Türkiye'de yaşamın her alanında egemenlik kurmaya çalışması karşısında, doğal bir refleks olarak gelişen Deizmin ve Tengriciliğin dinciliğe karşı ciddi bir alternatif olması, sosyolojik açıdan bakıldığında tez antitez ilişkisinin kaçınılmaz bir sonucudur. Her tez mutlaka antitezini üretir. İslamcılık da antitezini kendi üretmiştir.”

Yıllardır, Akdeniz Üniversitesinde Şamanist öğretim üyeleri ve öğrenciler var. Aralarında profesörler de var ve bunlar daha çok CHP çizgisinde sol ve Kemalist insanlar.

Yarın CHP belediyelerde köşebaşlarını tutunca camide Kur'an okuyup, iftar sofralarında dua etmeyi bırakıp, “Tengrici Şaman Mabedleri” açmaya başlarlarsa şaşmayın. O “Mabed”lerde Tengri'nin yeryüzündeki en büyük temsilcisi kim olur bilmiyorum. Belki yaşayanı Gülen, öleni Mustafa Kemal ilan edilir. Şaman ayinleri düzenlenir, Mustafa Kemal'in nutku ve Gülen'in kitapları okunur bu mabedlerde. Sahi o zaman CHP cemevini ne yapacak! PKK'lılar, HDP'liler de ıslahı nefs edip Atatürk'ün izinde bu yeni dinin misyoneri olacaklar mı? Saul'ün hidayeti gibi Apo da ihtida ederse belki. Biraz Alevilik, biraz Şamanizm, biraz Deizm, biraz Ezdi, biraz da Mecusilik katarsanız, oh be! Yaşasın Kemalist Tengricilik!

Küçük bir sorun var burada. İmamoğlu bu durumda soyadını değiştirse iyi olur. “Şamanoğlu” olur mu bilmem ama “Şamaroğlanı” olacağı muhakkak. Şeytan hep böyle yapar. Yeryüzünde bir cennet ve ebedi bir hayat vaad eder de, sonunda getirip bıraktığı kapı, cehennemin kapısı olur.

İmamoğlu kendi üzerinde yazılan senaryolardan yakasını kurtaramaz ise, onun da CHP'nin de vay haline! Siyaset bu anlamda birçok kişi için dua ile istenen bela olacak!

Birileri İslam toplumunu atomize etmeye devam ediyor. İslam'ı kendi içinde fırkalara ayırdıktan sonra şimdi de sıra geldi yeni dinler icad etmeye. Asyetik dinler, Amerikano dinler, Paganik dinler, uzay dinleri kapıda. Kimi ruh sağlığı, kimi mutlu yaşamak için kapınızı çalıyor. Kimi NLP diye geliyor, kimi yoga ya da meditasyon için, kimi bilim ve teknolojiden, kimi ezoterizmden yola çıkıyor. Sırada Mehdi ve Mesih ve kıyamet savaşı var. Aman dikkat! Gözlerini, para, makam, şehvet ve kibir bürümüş insanların ekonomi ve siyaset üzerindeki fesatlarından nasıl kurtuluruz diye düşünürken aslında, gözümüze bunları çok yaklaştırınca bunların arkasındaki büyük yangını fark etmiyoruz sanki.

Allah'ın nuru ile bakan, feraset sahiplerine selâm olsun. Dua ile.

NOT: Twitter ve yazbee dışında adıma açılan hiçbir sosyal media hesabım aktif olarak tarafımdan kullanılmamaktadır. Özellikle de Facebook'da adım kullanılarak verilen mesajlar, kampanyalar ve kitap satışı gibi faaliyetler ile bir ilgim ve bilgim yoktur. Bu yayınlar durdurulmadığı takdirde de siber suçlar bürosuna başvurmak zorunda kalacağım. İlgililerin ve okurlarımın bilgilerine..

Haber Ara