Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

'Türk cimnastiği gün geçtikçe büyüyor'

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen:'Türkiye'de 5 yıl önce bin 200 cimnastikçi vardı, bugün 60 bin lisanslı cimnastikçi var ve 15 bine yakını da yarışmalara iştirak ediyor. - 'Türk cimnastiği, Türkiye'de hızlı büyümenin karşılığını dünyada da almaya başladı'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-12 11:14:43

'Türk cimnastiği gün geçtikçe büyüyor'
LALE KÖKLÜ - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türkiye'de 5 yıl önce bin 200 olan cimnastikçi sayısının hızla arttığını, 60 bin lisanslı sporcuya ulaştıklarını söyledi.

Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşta başlanılan bir spor olduğu için cimnastiğin tüm sporların temelini oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'de cimnastik sporunun her geçen gün yaygınlaştığını ve büyüdüğünü vurgulayan Çelen, "Cimnastik, 12 ilde yapılırken artık 55 ilin yarışması haline geldi. 72 ilde antrenörümüz var, hedefimiz 81 il. Biz bütün sporların temeli olan bir branşız." dedi.

Diğer federasyonlar için de fabrika görevi gördüklerini belirten Çelen, cimnastikle bir sporcunun kuvvetinin, sıçramasının ve dengesinin yanı sıra öz güveninin de geliştiğini vurguladı.

Kendisinin 5 yıldan bu yana görevde olduğunu ve bu süreçte cimnastiğin çok büyük yollar katettiğini paylaşan Çelen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de 5 yıl önce bin 200 cimnastikçi vardı, bugün 60 bin lisanslı cimnastikçi var ve 15 bine yakını da yarışmalara iştirak ediyor. İşte geldiğimiz nokta bu. Diğer taraftan her ile artık cimnastik salonları yapılmaya başlandı ve her disiplinde şampiyonumuz çıktı. Ayşe Begüm Onbaşı, Tutku Yılmaz, Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan gibi başarılı sporcularımız var. Türk cimnastiği gün geçtikçe büyüyor. Artık Türk cimnastiği, hızlı büyümenin karşılığını dünyada da almaya başladı. Gittiğimiz her yarışmada final ve madalyayla dönüyoruz, bizi mutlu eden bu."

Çelen, gelecek yıllarda yapılan yatırım ve tesisler sayesinde Türk cimnastiğinin dünyada kendinden söz ettiren yıldız federasyonlardan biri olacağının altını çizdi.

Cimnastiğin küçük yaşta başlanılan bir spor olduğu için anne ve babalara büyük iş düştüğünü aktaran Çelen, şöyle konuştu:

"Anne ve babalara teşekkür etmek gerekiyor. Meşakkatli bir iş yapıyorlar, yeri geliyor antrenör oluyorlar, yeri geliyor anne-baba, psikolog veya masör oluyorlar, yani her şey onlar. Ailelere seslenmek istiyorum. Çocuğunuz cimnastikle uğraştıktan en az bir yıl sonra onun derslerine de özel hayatına da pozitif ve disiplinli bir şekilde yansımasını fark edeceksiniz."

Çelen, ailelerin çocuklarını cimnastikle tanıştırmasının çok kolay olduğuna dikkati çekerek, bunun için kentlerdeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri aranarak cimnastik il temsilcileriyle irtibata geçmenin yeterli olacağını sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara