Dolar

32,5140

Euro

34,7787

Altın

2.424,23

Bist

9.733,84

Türk Büyükelçi salonu terk etti; Avrupa Konseyi’nde Firari Can Dündar skandalı!

Türk büyükelçi Kaan Esener, yargılandığı MİT TIR'ları davasından dolayı Almanya'ya iltica eden firari Can Dündar'ın Avrupa Konseyi'ndeki panelde konuşmasına tepki gösterip salonu terk etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-08 15:58:50

Türk Büyükelçi salonu terk etti; Avrupa Konseyi’nde Firari Can Dündar skandalı!

Türk büyükelçi Kaan Esener, firari Can Dündar'ın Avrupa Konseyi'ndeki panelde konuşmasına tepki gösterip salonu terk etti

Avrupa Konseyi'nin düzendiği Dünya Demokrasi Forumu'nda 'Gazetecilere yönelik saldırılar' paneline gazeteci Can Dündar'ın katılması kriz çıkarttı.

Türkiye'nin 1950'den bu yana üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin Türkiye Büyükelçisi Kaan Esener, Dündar'ın panelde konuşmasına tepki gösterdi.

Panelde Dündar'ın olmasına tepki gösteren Esener, "Öfkeden çok üzüntü hissediyorum. Bu organizasyona, bu organizasyonun temsil ettiği şeye inanıyorum ve bu utanç verici" diyerek salonu terk etti. 

İnsan hakları avukatı Nighat Dad, Esener'in "Panelde bir terörist oturuyor" dediğini iddia etti.

Dündar konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı: 
"Bugün ben Avrupa Konseyi'nde Dünya Demokrasi Forumu'nda “Gazetecilere yönelik saldırılar" üzerine konuşurken o saldırıların tipik bir örneğini verdiniz. Sayenizde izleyiciler neyle mücadele ettiğimizi,ne kadar haklı olduğumuzu çok daha iyi anladı.
Keşke yalanlar sıralayıp gitmek yerine kalıp benimle yüzleşebilseydiniz; salondakilerin size yönelik tepkisini, bizimle dayanışmasını görebilseniz; bir gazeteciyi dayanaksız suçlayarak kendinizi ve ülkemizi nasıl rezil ettiğinize tanık olabilseydiniz.
Bir Mülkiyeli olarak -talimatla da olsa- böyle bir baskı rejimini savunmak zorunda kaldığınız için sizin adınıza üzgünüm. Ne yapsanız gerçeğin sesini susturamayacaksınız. Ama ilerde bu konuşmanızdan utanacaksınız. Siz utanmazsanız, çocuklarınız utanacak."

Can Dündar, yargılandığı MİT TIR'ları davasından dolayı Almanya'ya iltica etti. Şu an Almanya'da yaşıyor...

Haber Ara