Dolar

32,3158

Euro

35,0931

Altın

2.296,68

Bist

9.041,61

Türk bayraklı tişörtler içinde 'PKK'lılar

Şehir içinde rahat keşif yapmaya çalışan PKK'lılar ise Türk bayraklı tişörtler, polis kıyafetleri, zabıta veya temizlikçi elbiseleri giyiyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-29 07:53:56

Türk bayraklı tişörtler içinde 'PKK'lılar

Habertürk'ten Helin Şahin'in haberine göre İstihbarat birimleri, PKK'nın Bağlar, Derik, Nusaybin ve Irak sınırına yakın bölgelerde yeniden tüneller kazmaya başladığı bilgisine ulaştı. Kamu binaları, jandarma karakolları ve emniyet binalarını hedef seçen örgütün, özellikle yurtdışına kayıtlı olan yabancı plakalı araçlar kiraladığı saptandı. Örgütün dikkat çekmeyen küçük ebatlı patlayıcı maddeler üreterek bunları çantalarda taşınabilir krem kutuları içine yerleştirdikleri belirlendi. Şehir içinde rahat keşif yapmaya çalışan PKK'lılar ise Türk bayraklı tişörtler, polis kıyafetleri, zabıta veya temizlikçi elbiseleri giyiyor.

KÖSTEBEK" TÜRÜ YAPILANMA

TSK tarafından sık sık hava saldırılarına maruz kalan PKK'nın bundan korunmak için ise köylerde “Köstebek” türü yapılanmaya gitmeye başladığı bildirildi. Buna göre, köylerde kazılacak ufak çaplı tüneller veya çevredeki mağaralara PKK'lıla küçük küçük gruplar şeklinde yerleştirilecek.

KARADENİZ DE HAREKET ETMEK İSTİYORLAR

Örgütün Karadeniz, Amanoslar, Sivas Koçgiri, Sinek Yaylası'ndaki yapılanmalarını yeniden harekete geçirme talimatı verdiği bildirildi.

 

Haber Ara