Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

Türk bayrağı uçurtması Uzak Doğu'da havalanacak

İstanbul Uçurtmacılar Derneği, Tayland'da ve Malezya'da yapılacak festivallere Türk bayrağı şeklindeki uçurtma ile katılacak

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-16 12:56:33

Türk bayrağı uçurtması Uzak Doğu'da havalanacak
İstanbul Uçurtmacılar Derneği, Tayland'da ve Malezya'da yapılacak festivallerde Türk bayrağı şeklindeki uçurtmayı havalandıracak

İstanbul Uçurtmacılar Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Dernek Başkanı Mehmet Naci Aköz, katıldığı çok sayıdaki uluslararası uçurtma festivallerinden bir yenisinde, Türkiye'yi temsil etmek için bu kez Uzak Doğu'ya gidecek.

Tayland'da düzenlenen 38 Satun Uluslararası Uçurtma Festivali ve Malezya'da yapılacak 23. Pasir Gudang Uluslararası Uçurtma Festivali'nde Türk bayrağı şeklindeki uçurtma havalandırılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz, sokak oyunları kültürünün tek canlı oyuncağı olarak bilinen uçurtmayla ilgili dünyadaki pek çok ülkede farklı tarihlerde dev uluslararası festivaller yapıldığını kaydetti.

Bu festivallere katılarak Türkiye'yi temsil etmeye çalıştıklarını belirten Aköz, şöyle devam etti:

"40 ülkenin katılımıyla yapılacak Tayland ve Malezya'yadaki festivallere 10 değişik uçurtma götüreceğim. İçlerinde en özeli ise dev Türk bayrağı uçurtma. Gittiğim her ülkede dev boyutuyla havalarda süzülen bu uçurtma herkesin ilgisini çekiyor ve pek çok uluslararası TV kanallarında haberimiz yapılıyor. Türk bayrağı uçurtmasıyla gökyüzünden yere şekerler, çikolata ve oyuncaklar yağdıracağım. Ayrıca, bu festivallerde yapacağım uçurtma atölyelerinde Taylandlı ve Malezyalı çocuklara Türk bayraklı uçurtmalar yaptırarak ülkemizin tanıtımını en üst düzeyde gerçekleştireceğim. Ülkeme dönüşte de çok sayıdaki ülkeye ait onlarca uçurtma ve uçurtmayla ilgili ürünler getirerek ülkemizdeki tek, dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden birisi olan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi koleksiyonuna katkılarda bulunmak istiyorum."

Haber Ara