Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Türk bankacılığının 'Ak' yüzü olmaya devam ediyor

Türk reel sektörüne finansal katkı sunmaya devam eden Akbank, gerek istihdam gerekse sektörel yatırımlarla Türkiye'nin önemli bir markası. Banka kurulduğu 1948'den bu yana kurumsal ve bireysel çözümler sunmaya özen gösteriyor....

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-26 10:28:25

Türk bankacılığının 'Ak' yüzü olmaya devam ediyor

Akbank'ın temel faaliyetleri kurumsal ve yatırım bankacılığı, ticari bankacılık, KOBİ bankacılığı, bireysel bankacılık, ödeme sistemleri, Hazine işlemleri ve özel bankacılık ile uluslararası bankacılık hizmetlerini içeren bankacılık uygulamalarını kapsamakta. Banka, standart bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra, şubeleri aracılığıyla, Aksigorta A.Ş. ve AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. adına sigorta acenteliği faaliyetlerini de yürütmekte.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA ETKİN MİSYON

Faaliyetlerini İstanbul'daki Genel Müdürlüğü ve yurt çapındaki 21 bölge müdürlüğü aracılığıyla sürdüren Akbank, yurt içinde 770 şubesi ve 12 binin üzerinde çalışanıyla güçlü ve yaygın bir dağıtım ağına sahip. Akbank yaklaşık 18 milyon müşterisine hizmetlerini, geleneksel dağıtım kanalları olan şubelerin dışında, Akbank İnternet, Akbank Mobil, Çağrı Merkezi, yaklaşık 5.000 ATM, 600 binden fazla POS terminali ve diğer yüksek teknoloji kanalları aracılığıyla sunuyor

Akbank, yurt dışındaki faaliyetlerini Almanya'daki iştiraki (Akbank AG) ve Malta'da bulunan bir şubesi ile sürdürmekte. AkÖde mobil uygulaması ve ön ödemeli kartı, altyapısı ile Banka müşteri olmayan kitlenin ve gençlerin finansal ihtiyaçları için kolay, hızlı ve yaratıcı çözümler üretmek amacıyla kurulmuştur. Bankacılık dışı finansal hizmetler ile sermaye piyasası ve yatırım hizmetleri ise, Banka'nın diğer iştirakleri olan Ak Yatırım, Ak Portföy ve Aklease tarafından yürütülmekte.

Akbank hisse senetleri %51,2 halka açıklık oranıyla Borsa İstanbul (BIST)'da işlem görmektedir. Yurt dışında ise Banka'nın “Level 1” ADR depo sertifikaları ABD'de OTC piyasasında işlem görmektedir. Akbank, 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla, 7,1 milyar ABD Doları piyasa değerine sahip.

ADANA'DA KURULDU, TÜM YURDA YAYILDI

Akbank, 30 Ocak 1948 tarihinde özel sermayeli bir ticaret bankası statüsünde Adana'da kuruldu. Kuruluş amacı bölgedeki pamuk üreticilerine finansman sağlamak olan Akbank, ilk İstanbul şubesini, 14 Temmuz 1950'de Sirkeci'de açtı. 1954 yılında Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a taşınmasının ardından şube sayısını hızla artıran Akbank, 1963 yılında tüm bankacılık işlemlerinde otomasyona geçti.

2020 yılı ikinci çeyrek itibarıyla 21 Bölge Müdürlüğü,747 şube,5000 ATM,12 bin çalışan ve 615 binden fazla pos terminaline sahip olan banka 2,885 milyon lira net kar elde etti. Yüzde 10,4 öz sermaye getirisi ve 444 milyar lira konsolide aktif büyüklüğe ulaşmış durumda.

"ULUSLARARASI KONJONKTÜR ÖNEMLİ"

SUZ

Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer kurumsal açıklamasında, "2020 yılında da küresel ticaret ilişkileri, Brexit gelişmeleri ve jeopolitik belirsizlikleri takip etmeye devam edeceğiz. Ayrıca, 2020 yılı Kasım ayında ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri de, yatırımcıların gündemini oluşturacak bir diğer önemli konu olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkemizin potansiyeline inanıyoruz"

HAK

Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Hakan Binbaşgil ise "Ülkemizin potansiyeline inanıyor ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 2 yıl üst üste geleceğimize yaptığımız yatırımlar 400 milyon USD'yi geçti. Sektörümüze yeni yaklaşımlar getirmek, yeni teknolojilerle hizmet kalitemizi geliştirmek, böylelikle rekabet avantajımızı daha da artırmak ana odaklarımızdan. Finansal gücümüz de bu yatırımları gerçekleştirmemize olanak sağlıyor. Bu girişimlerimizin önümüzdeki yıllarda olumlu etkisini daha da fazla göreceğimize inanıyorum." yorumunda bulundu.
Binbaşgil, " Güçlü özkaynaklarımız ve likiditemizin yanısıra tüm bu farklılaşma çabalarımızın Akbank'ın piyasadaki etkinliğine 2020 ve sonrasında önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıl da müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm bu girişimlerimizin hem müşteri memnuniyetine, hem de finansal sonuçlarımıza çok olumlu yansımaları olacağına inanıyorum." değerlendirmesini yaptı

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara