Dolar

32,5374

Euro

34,8826

Altın

2.434,52

Bist

9.645,02

Türk ayakkabısı için New York'ta 'Steve Madden'lı adım

Ayakkabı ihracatçısı 12 Türk şirketi, New York'ta ABD'nin önde gelen markalarından Steve Madden, Fox's, Orly Shoes gibi ayakkabı markalarına ve ithalatçılara koleksiyonlarını tanıtarak teklif sundu. İTO Başkanı Şekib Avdagiç: 'Türk ayakkabı ihracatçısı firmalarımız New York'ta büyük adım attı. ABD, yüzde 22 pay ile dünyanın en büyük ayakkabı ithalatçısı konumunda' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-02 10:53:46

Türk ayakkabısı için New York'ta 'Steve Madden'lı adım
Ayakkabı ihracatçısı 12 Türk şirketi, New York'ta ABD'nin önde gelen markalarından Steve Madden, Fox's, Orly Shoes gibi ayakkabı markalarına ve ithalatçılara koleksiyonlarını tanıtarak teklif sundu. İTO Başkanı Şekib Avdagiç: "Türk ayakkabı ihracatçısı firmalarımız New York'ta büyük adım attı. ABD, yüzde 22 pay ile dünyanın en büyük ayakkabı ithalatçısı konumunda" dedi.

Ayakkabı ihracatçısı 12 Türk şirketi, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) yürüttüğü 'Ayakkabı UR-GE Projesi' kapsamında New York'ta ABD'nin önde gelen markalarından Steve Madden, Fox's ve Orly Shoes'un bulunduğu alıcılarla ikili iş görüşmeleri yaptı.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, B2B görüşmelerine New York merkezli markalar, distribütörler, ithalatçılar, online ve zincir mağazalar katıldı. ABD'nin en büyük üç ayakkabı firmasından biri olan Steve Madden'ın genel merkezinde yetkili alıcılar ile iş görüşmeleri yapıldı.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'nin ayakkabı endüstrisindeki deneyimi ve tasarımdaki çeşitliliğinin Amerikalı satın almacılar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti. Avdagiç, "Türk Ayakkabı Kümesi'nin New York B2B toplantıları firmalarımız açısından oldukça başarılı neticeler verdi. Türk ayakkabısı gerek kalitesi, gerekse tasarımıyla ABD'nin önde gelen alım ofislerindeki potansiyel alıcıların dikkatini çekti. Ticari görüşme modelimizin adı Türk Ayakkabı Kümesi ve biz inanıyoruz ki Türk ve Amerikalı ayakkabı firmalarının 'kesişim kümesinde' birçok avantajlı unsur var" diye konuştu.

Dünyanın en büyük ayakkabı ithalatçısının ABD olduğunu belirten Avdagiç, "Türk ayakkabı ihracatçısı firmalarımız New York'ta büyük adım attı. Şöyle ki 2018 yılı verilerine göre ABD, yüzde 22 pay ile dünyanın en büyük ayakkabı ithalatçısı konumunda. Bir başka deyişle, küresel pazarlarda satılan her 5 ayakkabıdan 1'ini ABD'li ayakkabı firmaları satın alıyor" dedi.

Avdagiç, Türk ayakkabı endüstrisi ihracatının da geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 16'lık artışla 887 milyon dolara yükseldiğine dikkati çeken, "ABD'ye ise 10.4 milyon dolar değerinde ayakkabı ihraç ediyoruz. Bunu, uzun olmayan bir süreçte, birkaç misline çıkarmamız mümkün" şeklinde konuştu.

"Satın alma yetkilileri İstanbul'a da gelecek"

İTO Başkanı Avdagiç, etkinlik süresince firmalarımıza lojistikten fiyatlandırmaya kadar çeşitli bilgiler de sunduklarını belirterek, "Amerikalı ve küresel ayakkabı sektör temsilcileri ve satın alma yetkililerinin katılımı ile B2B görüşmelerini başarıyla gerçekleştirdik. Görüştüğümüz alıcı firmalar, pek çok markaya aracı şeklinde pazarlama yapıyor. Yurtdışı pazarlama faaliyetimize katılan bazı satın alma yetkilileri, Ekim ayı içerisinde İstanbul'a gelerek firmalarımızı ziyaret etmek üzere randevu aldılar. Etkinliğimizi Ticaret Bakan Yardımcımız Rıza Tuna Turagay da ziyaret etti ve küme üyesi firmalarımıza destek verdi. Kendilerine de teşekkürlerimizi sunarız" şeklinde konuştu.

İTO Ayakkabı Kümesi Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi, İTO tarafından Ticaret Bakanlığı'nın koordinasyonu ve desteğiyle yürütülüyor. Etkinlik süresince Türk firmalarına lojistikten fiyatlandırmaya kadar çeşitli bilgiler de sunuldu. Proje kapsamında ikili ticaret görüşmelerinin yanı sıra, pazar keşif ziyaretleri de yapıldı. Türk firmaları ayrıca New York merkezli Footwear Plus dergisinin Silvia Con Sanchez etkinliğine katılarak, ABD ayakkabı pazarı üzerine detaylı bilgi aldı.

Haber Ara