Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Türk askerleri Musul'da!

Görev değişimi kapsamında Türk komandolarının Musul Başika kampına geçtiği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 06:10:17

Türk askerleri Musul'da!

Irak'ta eğitim için bulunan Türk komandolarının görev değişimi yaparak Musul'da Başika kampına geçtiği öğrenildi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Musul'un kuzeyinde Türkiye sınırına yakın Peşmerge ve diğer IŞİD karşıtı muhalifleri eğitmek için bölgede bulunan Türk taburu görev değişimi yaptı. Bu arada resmi kaynaklar 150 kadar Türk askerinin bölgeye intikal ettiğini belirtirken, yerel kaynaklar sayının daha fazla olduğu konusunda ısrarlı.

150 kadar Türk Komandosu bu görev değişimi kapsamında Başika kampına geçti. 2,5 yıldır peşmergenin eğitimi için Musul yakınlarında bulunan Türk birliğinin değiştirilmesi için Başika bölgesine 150 civarında asker karayoluyla gönderildi.

HEYECAN YARATTI

CNN Türk'ün Musul'a 1200 asker gönderildi haberi, Ankara'da da heyecan yarattı. Haber, askeri kaynaklar tarafından kısa sürede yalanlandı. Sayının 1200 değil 150 olduğu ve rutin eğitim faaliyetlerinin olduğu duyuruldu.

Türkiye, 2014 yılından Musul'da ılımlı Iraklılar'ın eğitimi için görev yapıyor. Bugün ise Beşika'da görev yapan TSK birliklerinde görev değişimi yaşandı. 

ABD MUSUL'A OPERASYONA HAZIRLANIYOR

Bu arada ABD, uzun süredir Musul'da IŞİD'e yönelik operasyona hazırlanıyor. Son olarak Eylül ayında terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyona katılacak 90 ABD askeri, Erbil'e 70 kilometre uzaklıkta bulunan Mahmur ilçesinde askeri kampa yerleşti. 

Irak Parlamentosu Savunma Komisyonu Üyesi Naif Şemeri, ABD askerlerinin Musul operasyonunu katılıp katılmayacaklarının henüz belli olmadığını ve buna Irak hükümeti ve Musul İl Meclisi'nin kararına bağlı olduğunu söylemişti. Şemeri, Musul'a yönelik operasyonunda çok yakında başlayacağını duyurmuştu.

MUSUL 1 YILDIR IŞİD'İN KONTROLÜNDE

Musul hem Irak hem de IŞİD için önemli bir mevzi. Geçtiğimiz yıl Musul'u eline geçiren IŞİD, Irak ordusunun bıraktığı silah ve mühimmatlara sahip olmuş, bankaları da yağmalamıştı.

Haber Ara