Dolar

32,3984

Euro

35,0370

Altın

2.322,52

Bist

9.142,40

Türk askerine saldırının olağan şüphelisi: İran

Yeni Şafak Yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde Fırat Kalkanı kapsamında bölgede bulunan Türk askerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-28 17:41:16

Türk askerine saldırının olağan şüphelisi: İran

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Yazısına "Saldırı olduğu gün askeri bir yetkiliye, saldırıyı Suriye rejimine ait bir uçağın yaptığı konusunda emin misiniz, diye sorduğumuzda net bir “Evet” yanıtı almıştık" diyerek başlayan Acet, "Akla gelen ilk olağan şüpheli İran" diye yazdı.

Acet, İran'ı "Şam rejimi içindeki'Derin devlet' gibi bir şey yani" diyerek tanımladı.

PUTİN NE DEDİ?

Acet yazısına şöyle devam etti:

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında aradan geçen üç gün içerisinde iki defa telefon görüşmesi yapıldığını biliyoruz. Bu görüşmelerde Suriye'nin konuşulduğu söylendi ancak, Türk askerlerine Suriye topraklarında yapılan saldırıya ilişkin detaylı bir bilgi paylaşılmadı. 25 Kasım'da, yani Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşen ilk telefon görüşmesinin akabinde Beştepe'den bir kaynak, “Erdoğan-Putin görüşmesinde bu saldırının ilişkileri bozmak amacıyla yapılmış bir provakasyon olduğu, arkasında İran'ın olabileceği yönünde iki liderin mutabık kaldıkları” yönünde bir bilgi paylaştı.

"RUS SABOTAJI MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR"

El Bab operasyonu ile ilgili olarak görünürde Rusya'nın Türkiye'ye dönük bir itirazı bulunmuyor. Yani, Rusya'nın El Bab kentinin Türkiye destekli ÖSO birliklerinin eline geçmesini engellemek için böyle bir sabotaj yapmış olabileceğini düşünmek çok kolay görünmüyor.

"BİR DEVLET AKLI"

Sonuç olarak, terör örgütlerinin de ötesinde, bir devlet aklı ile planlanmış, son derece tehlikeli bir provakasyon ile karşı karşıya kaldığımız görülebiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'i destekleyen markaları listeleyen site kuruldu

Haber Ara