Dolar

32,5536

Euro

34,8931

Altın

2.434,10

Bist

9.645,02

'Turizm sektöründe kampanyalar başlatılmalı'

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Türkiye'nin bu yıl yüzde 42'lik turist kaybı yaşayacağını aktararak, turizm sektöründe bir an önce tanıtım kampanyaları başlatılması gerektiğini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-01 17:37:54

'Turizm sektöründe kampanyalar başlatılmalı'

AA'nın haberine göre: CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, turizm sektöründe bir an önce tanıtım kampanyaları başlatılması, şirketlerin kamu ve banka borçlarının yapılandırılması ve tur operatörlerine turist başına destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Pekşen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bu yıl yüzde 42'lik turist kaybı yaşayacağını, bunun maddi karşılığının 15 milyar dolar olduğunu belirten Pekşen, 250 bin turizm çalışanının işsiz kaldığını belirtti.

Açıklanan destek paketinin turizmcilerce "ciddiye alınmadığını" öne süren Pekşen, "Hiçbir otelci kendisine verilecek 100 bin liranın peşine düşmez. Şu anda oteller her şey dahil 15 dolara yatak satıyorlar, yaşamak için mücadele veriyorlar" dedi.

Pekşen, AK Parti döneminde, 5 büyük sektörden yurt dışı müteahhitlik, tekstil ve turizm sektörünün "çakıldığını" savunarak, şunları kaydetti:

"Turizmdeki bu dalga domino etkisi yaratır. Türkiye çok büyük ekonomik krizle boğuşmak zorunda kalır. Bir önce önce tanıtım kampanyaları başlatılmalı, şirketlerin kamu ve banka borçları yapılandırılmalı, tur operatörlerine turist başına destek verilmeli. Aksi takdirde önümüzdeki 5 yıl ekonomi ve ülkenin iç huzuru kaybeder. 'Tedbir aldık' diye kamuoyunu yanıltmaya yönelik şovlarla bu iş olmaz. Sektör temsilcileri de korkmasınlar. Korkuyorlarsa orada olmasınlar."

Haber Ara