Dolar

32,4645

Euro

34,7805

Altın

2.477,50

Bist

9.530,47

Turan: HDP eylem çağrısı yaparken utanmalıdır

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, HDP Kobani olayları döneminde sokak çağrısı yaptığında 52 kişi hayatını kaybettiğini hatırlatarak 'Böyle bir sicile sahip parti, eylem çağrısı yaparken utanmalıdır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-05 16:46:54

Turan: HDP eylem çağrısı yaparken utanmalıdır

AA'nın haberine göre, Bülent Turan, AA muhabirinin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, herkesi "barış için ses çıkar" eylemine davet etmesiyle ilgili sorusu üzerine, HDP'nin hala siyasi parti olmanın bilincinde olmadığını söyledi.

"Meclis'te faaliyet gösteren bir siyasi partinin, Meclis'te çözüm araması gerekmez mi?" diye soran Turan, şunları kaydetti:

"HDP bunu yapacakken teröre arka çıkıyor. Terör örgütünün sözcülüğünü yapıyor. Terör örgütü, dağlarda güvenlik güçlerimize karşı başarı elde edemeyince terörü sokaklara taşıdı, çukurlar kazdı, barikatlar kurdu. Bölge halkı bu teröre destek vermedi. HDP'liler bölgeye her gittiklerinde milletin haklı tepkisi ile karşılaştı. Daha dün HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Sur'da direniş çağrısı yaparken vatandaşlarımızın tepkisiyle karşılaştı.

HDP bütün millete olduğu gibi, aslında önce kendi seçmenine ihanet ediyor. İnsanlar HDP'ye barış ve çözüm için oy verdi. HDP ise bu desteği, teröre destek olarak algıladı. HDP Kobani olayları döneminde sokak çağrısı yaptığında 52 kişi hayatını kaybetmişti. Böyle bir sicile sahip parti, eylem çağrısı yaparken utanmalıdır."

 

Haber Ara