Dolar

32,4256

Euro

34,4355

Altın

2.488,16

Bist

9.679,80

Tunuslu saldırgan: Sizi öldürmüyorum ki

Tunus’ta plajdaki saldırganı durdurmak için çevredeki Tunusluların büyük çaba harcadığı ancak saldırganın onlara aldırış etmediği ortaya çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-29 10:06:57

Tunuslu saldırgan:  Sizi öldürmüyorum ki

Kuzey Afrika ülkelerinden Tunus'un Susa kentindeki Riu Imperial Marhaba Oteli'nin plajında 38 kişiyi katleden, IŞİD'in üstlendiği saldırıda sadece yabancı turistleri hedef alan Yakubi'yi yerel halktan kişilerin engellemeye çalıştığı tanık ifadelerinde yer buldu. Batılı turistler, Tunusluların plajda elinde kalaşnikofla yürüyen saldırgana “Niye bu insanları öldürüyorsun?” diye bağırdığını anlattı.

Tanıklar ayrıca, çevredeki inşaatlarda çalışan işçilerin, Yakubi'nin üzerine çimento torbaları ve tuğlalar atarak onu vurmaya çalıştığını ifade etti. Saldırgan ise Tunuslulara alaycı bir şekilde “Sizi öldürmüyorum ki” diyerek yoluna devam etti.Tunuslu bir genç olan saldrıganın, sahilde silahıyla yürürken çekilen görüntüsü de görgü tanıklarının ifadeleriyle örtüştü.

Görüntüde saldırgan yürürken, arkasında Tunuslu olduğu düşünülen kişiler bulunuyor. Yakubi ise kendisini izleyen bu kişilere karşı herhangi bir hamlede bulunmadan yoluna devam ediyor.

Haber Ara