Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

Tunus'un gözü Libya'da

Tunus'un Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Thami el-Abduli, Libya'nın başkenti Trablus'ta kaçırılan Tunus konsolosluğu çalışanlarının bir aksilik olmadığı takdirde bugün bırakılabileceklerini belirtti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-14 09:30:23

Tunus'un gözü Libya'da

Tunus Haber Ajansı'na (TAP) konuşan Abduli, "Konsolosluk çalışanlarını kaçıranlarla yürütülen müzakereler başarılı bir şekilde ve emin adımlarla ilerliyor. Şayet beklenmedik bir olay yaşanmazsa bu akşam salıverilmelerini bekliyoruz" dedi.

Abduli, müzakereler sırasında eylemi gerçekleştirenlere, kaçırılanların serbest bırakılmasının ardından, Tunus'ta tutuklu bulunan Fecr-i Libya Kuvvetleri liderlerinden Velid el-Kuleyb'in salıverilmesi konusunun görüşülebileceğini kendilerine ilettiklerini kaydetti.

Abduli, konsolos yardımcısı ile 9 çalışanın Trablus'ta olduğunu ve kendilerine iyi davranıldığını belirtti.

Trablus'taki Tunus konsolosluğuna baskın düzenleyen silahlı bir grup, 10 konsolosluk çalışanını kaçırarak bilinmeyen bir yere götürmüş ve Tunus yönetimine başta burada tutuklu bulunan Fecr-i Libya Kuvvetleri liderlerinden Kuleyb'in serbest bırakılması olmak üzere bazı şartlar ileri sürmüştü.

Haber Ara