Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Tunus terörle mücadele kanunu onayladı

Tunus Parlamentosu, terörle mücadele ve kara para aklamayı önleme kanununu onayladı. Tunus Meclis Başkanı Muhammed en-Nasır, yaptığı açıklamada, 'Terörle mücadele yasasının onaylanması, yaşadığımız şu tarihi aşamada elde ettiğimiz büyük bir başarıdır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-25 09:59:07

Tunus terörle mücadele kanunu onayladı

Başbakan El-Habib es-Sıyd'in yanı sıra bazı bakanların katılımıyla gerçekleşen Meclis Genel Kurulu oturumunda, terörle mücadele ve kara para aklamayı önleme kanunu, 174 üyenin evet oyu ile onaylandı. Hayır oyunun kullanılmadığı oylamada, 10 üye çekimser kaldı.

Tunus Meclis Başkanı Muhammed en-Nasır, yaptığı açıklamada, "Terörle mücadele yasasının onaylanması, yaşadığımız şu tarihi aşamada elde ettiğimiz büyük bir başarıdır. Bu kanun, devletin terörle mücadelede gereken tedbirleri aldığı yönünde vatandaşa güvence veriyor" diye konuştu.

Yasanın onaylanmasıyla terörle mücadelenin sona ermediğini söyleyen Nasır, "Yasa, hükümetin bu konudaki adımlarından bir kısmı oluşturuyor" ifadesini kullandı.

Tunus'ta onaylanan yeni terörle mücadele kanunu, terör suçu işleyenler hakkındaki cezalar idama kadar çıkabilirken, yasanın 26. maddesinde, "uluslararası koruması olan bir kişinin kasten öldürülmesi terör eylemi sayılacak ve hakkında idam kararı verilecek" ifadesine yer veriliyor.

Haber Ara