Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Tunus'taki otel saldırısı

Tunus'taki otel saldırısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-29 20:10:59

Tunus'taki otel saldırısı
Tunus İçişleri Bakanı Muhammed Nacim el-Garseli, geçen hafta Susa kentindeki bir otelin plajında yaşanan terör saldırısını gerçekleştirenlerden bir kaçının yakalandığını söyledi.

Garseli, saldırının yaşandığı bölgeyi ziyaret eden Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Garseli, "Susa saldırısını düzenleyen terör hücresi mensuplarından bir kaçı yakalandı" dedi. Ancak yakalananların sayısına ilişkin bilgi vermedi.

Yakalananların hepsinin Tunus vatandaşı olduğunu belirten Garseli, operasyonu yapanların Libya'da eğitim alıp almadıklarına dair çalışma yaptıklarını, terör hücresinin tamamının ve finansörlerinin yakalanmasında kararlı olduklarını söyledi.

- "Susa'da yaşananlar ülke turizmini engellemeyecek"

Garseli, "Susa'da yaşananlar ülke turizmini engellemeyecek ve diğer ülkeleri Tunus'un gelişmekte olan demokrasisine destek vermekten alıkoymayacak" ifadelerini kullandı.

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve ise basın toplantısında "Teröre karşı Tunus'a güvenlik alanında verdiğimiz desteği artırmak ve ülkenin ekonomik ve demokratik gelişimini muhafaza etmek istiyoruz" dedi.

Üç ülkenin içişleri bakanları ülkelerinin, terörle mücadelede Tunus'a ekonomik ve güvenlik alanında sundukları yardımları devam ettirme niyetinde olduğunu belirtti.

Tunus'un Susa kentindeki bir otele geçen cuma günü düzenlenen saldırıda, aralarında turistlerin de bulunduğu 39 kişi ölmüş, 38 kişi yaralanmıştı. Saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Haber Ara