Dolar

32,5701

Euro

34,8819

Altın

2.440,10

Bist

9.645,02

Tunus'taki olaylar

Tunus'taki olaylar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 22:49:25

Tunus'taki olaylar
Tunus Dışişleri Bakanı et-Tayyib el-Bekkuş, Libya'daki krizin çözüme kavuşturulmasının terörle mücadeleye katkıda bulunacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Bekkuş, başkent Tunus'ta İtalya Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Fabrizio Chiquito ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Bekkuş'un "Terör tehlikesi dünyadaki barış ve istikrarı tehdit eden bir olgu halini almıştır ve onunla mücadele koordineli bir çalışmayı gerektirmektedir" ifadelerine yer verildi.

İtalyan yetkiliyle uluslararası ve bölgesel konularının ele alındığı görüşmede Bekkuş, "Libya'daki krizin çözüme kavuşturulması ve siyasi tarafların farklı konumlarının birbirine yakınlaştırılması terörle mücadelede önem arzetmektedir" sözlerini sarf etti.

Chiquito ise "Tunus geçiş dönemini başarıyla tamamlamış ve tüm zorluklara rağmen demokrasi tecrübesini kökleştirme yolunda önemli adımlar atmıştır" diyerek İtalya'nın Tunus'un kalkınmasına destek verdiğini belirtti.

Tunus'un Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına düzenlenen saldırıda 30'u İngiliz 38 turist öldürülmüştü. Uluslararası kamuoyunda infiale neden olan saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Haber Ara