Dolar

32,5176

Euro

34,7276

Altın

2.489,33

Bist

9.524,59

Tunus'ta terör operasyonu

Tunus'ta terör operasyonu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 06:47:16

Tunus'ta terör operasyonu
Tunus'ta güvenlik güçlerinin ülkenin güneyindeki Kafsa vilayetinde düzenlediği operasyonda 5 teröristin öldürüldüğü ve Bardo Müzesi'ne yönelik saldırının arkasında olan Ukbe Bin Nafi Tugayı'nın çoğu militanlarının gözaltına alındığı bildirildi.

Tunus İçişleri Bakanı Muhammed Nacim El-Garseli, başkent Tunus'taki Ulusal Muhafız Kışlası'nda düzenlediği basın toplantısında, "Güvenlik güçlerimizin Kafsa vilayetinde terör örgütüne karşı düzenlediği operasyonu başarıyla tamamladı. Operasyonda Ukbe Bin Nafi Tugayı örgütünden bazı liderler de olmak üzere 5 terörist öldürüldü. Güçlerimiz, terör hücresinin yüzde 90 gibi bir bölümünü zayıflattı" ifadelerini kullandı.

Garseli ayrıca, Tunus'un terörle mücadeleye durmadan devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Başkent Tunus'taki Bardo Müzesi'ne 18 Mart Çarşamba günü düzenlenen ve terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıda, 20'si turist, biri güvenlik görevlisi, 2'si saldırgan 23 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı.

Tunus İçişleri Bakanı Nacim el-Garseli de daha önce yaptığı açıklamada Bardo Müzesi'ne yönelik saldırının arkasında Ensaru'ş-Şeria ile bağlantılı Ukbe Bin Nafi Tugayı olduğunu, zanlılardan 3'ünün hala bulunamadığını belirtmişti.

Haber Ara