Dolar

32,5489

Euro

34,9332

Altın

2.425,75

Bist

9.722,09

Tunus'ta siyasi kriz

Nida Tunus Partisi'nden istifa eden 32 milletvekili, kurucu heyetin, parti içi krizler konusunda karar alma hakkı olmadığını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 05:57:28

Tunus'ta siyasi kriz

AA'nın haberine göre: Tunus'ta koalisyon ortağı Nida Tunus Partisi'nden (NTP) istifa eden 32 milletvekili, kurucu heyetin, parti içi krizler konusunda karar alma hakkının bulunmadığını belirtti.

İstifa eden 32 milletvekilinin yaptığı ortak yazılı açıklamada, yürütme kurulunun, pazar günü karar alma ve diyalog için en uygun merci olarak bir toplantı düzenlemesi ve bunun için daveti parti başkanı Muhammed Nasır'ın yapması talep edildi.

Açıklamada, taleplerinin kabul edilmesi durumunda Nasır'ın "istifaların geri çekilmesi ve herkesin diyalog yoluna girmesi" yönündeki teklifinin kabul edileceği bildirildi.

Parti kurucu heyeti de bu akşamki toplantının ardından yazılı açıklama yaptı.

İstifalardan esef duyulduğu ifade edilen açıklamada, milletvekillerine aldıkları karardan vazgeçme çağrısı yapıldı.

NTP milletvekilleri geçen hafta mecliste yaptıkları basın açıklamasında, partideki üyeliklerini dondurduklarını bildirmiş ve parti içindeki gidişatta reform yapılmaması durumunda istifa edebileceklerinin işaretlerini vermişlerdi. 32 milletvekili ise pazartesi günü istifa dilekçelerini meclis başkanlığına sunduklarını açıklamıştı.

Parlamentodaki 86 sandalyesiyle en büyük parti olma özelliğine sahip olan NTP, parti Genel Sekreteri Muhsin Merzuk ile Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin oğlu NTP Genel Başkan Yardımcısı Hafız Kaid es-Sibsi yanlıları arasında çekişmeye sahne oluyor. Parti yürütme kurulu Merzuk'a, kurucu heyeti ise Kaid es-Sibsi'ye bağlı bulunuyor.

Haber Ara