Dolar

32,5833

Euro

34,7900

Altın

2.412,53

Bist

9.645,02

Tunus'ta onay alan kabinede Yahudi iş adamı da var

Yahudi iş adamı Rene Trabelsi Tunus Turizm Bakanı olarak kabineye girdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-13 11:08:15

Tunus'ta onay alan kabinede Yahudi iş adamı da var

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Tunus Parlamentosu kabine görev değişiminde Yahudi işadamı Rene Trabelsi'yi Turizm Bakanı olarak onayladı.

Reuters'İn haberine göre Tunus Başbakanı Yusuf Şahid tarafından önerilen kabine değişimi onaylandı. Yeni kabinede Yahudi bir işadamı da Turizm Bakanı olarak yer aldı.

Kabinenin güvenoyu alması Tunus'ta onun ekonomiyi canlandıramamasından dolayı görevi terk etmesini isteyen muhalifleri tarafından Şahid'in zaferi olarak görüldü.

YAHUDİ AZINLIKTAN GÖREVE GETİRİLEN ÜÇÜNCÜ PARLAMENTER

Şahid'in kabinesinde onay alan on bakanın içinde ise Müslüman Arap ülkesinde Turizm Bakanı olan Yahudi işadamı Rene Trabelsi de var. Tbelsi, Tunus'taki 2000 civarındaki Yahudi azınlık arasından arasında, 1956'da Tunus'un bağımsız olmasından bu yana kabineye giren üçüncü kişi oldu.

Ülke 2011 yılında Arap Baharı sürecinde Zeynel Abidin Bin Ali'nin devrilmesinin ardından yüksek enflasyon ve işsizlik ile boğuşmaya başladı.

İLİŞKİLER GERGİN

Tunus'un eski turizm bakanlarından biri İsrail'e 2006'da BM'in Arap Gençleri Eğitme programı için gitmesi üzerine eleştiriler almıştı. Hakkında İsrail'le ilişkileri normalleştirme iddiasıyla soru öçnergesi verilmişti. Önergeler daha sonra geri çekildi. Geçtiğimiz yıl da Tunus İsrailli film yıldızı Gal Gadot'un oynadığı “Wonder Woman” filmini Gadot'un facebook hesabından İsrail'in işgal operasyonunu desteklemesi nedeniyle yasaklaşmıştı.

Bu yıl da Tunuslu bir meclis üyesi İsrail bayrağını yırtarak İsrail'le ilişkileri suç sayan bir kanunun getirilmesini talep etmişti.

Kaynak: İsrael National News

Haber Ara