Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Tunus'ta kabine değişikliği teklifi

Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen İlyas el-Fahfah, Nahda Hareketi Partisine 15 Şubat'ta açıkladığı kabine listesinde değişiklik yapma teklifinde bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-18 21:04:34

Tunus'ta kabine değişikliği teklifi

Koalisyon müzakerelerine katılan heyetlere yakın bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fahfah'ın, Nahda Hareketi Partisine kabinede değişiklik yapmak için yeni bir teklif sunduğunu belirtti.

Fahfah ile Nahda temsilcileri arasında görüşmelerin devam ettiğini aktaran kaynak, Nahda Hareketinin, Tunus'un Kalbi Partisi'nin hükümette yer almaması ve bağımsız olduğu ileri sürülen bazı kabine üyeleriyle ilgili itirazlarını ilettiğini dile getirdi.

HÜKÜMETİN KURULMA SÜRECİ

Nahda Hareketi Şura Konseyi Başkanı Abdulkerim el-Haruni, 15 Şubat'ta, "ulusal hükümet kurulması" talebini yerine getirmemesi nedeniyle Fahfah'ın hükümetine katılmayacaklarını açıklamıştı.

Fahfah da Cumhurbaşkanı Kays Said ile kabine listesinde değişikliğe gidilmesi konusunu görüştüğünü ve anayasanın tanıdığı 20 Şubat'a kadarki süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye karar verdiklerini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Said de dün, yeni hükümetin güvenoyu alamaması halinde parlamentoyu feshederek erken seçim kararı alacağını söylemişti.

 

Haber Ara