Dolar

32,5743

Euro

34,7648

Altın

2.495,93

Bist

9.524,59

Tunus'ta ayaklanma sürüyor

Tunus’ta iki gecedir süren geniş çaplı gösterilerde bir kişinin öldüğü 200’den fazla kişinin gözlatına alındığı bildirildi. Kemer sıkma önlemlerinin sonucu sertçe yükselen fiyatların Tunus’luları öfkelendirdiği aktarılıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-11 14:46:18

Tunus'ta ayaklanma sürüyor

TIMETURK | ÇEVİRİ 

The Guardian'ın aktardığına göre Tunus polisinin Pazartesi gecesi Tunuslu bir adamı öldürdüğü iddia ediliyor. Bu durum ülkede ayaklanmalara sebep olurken, 45 yaşındaki Tunuslu'nun cenazesine yüzlerce gencin katıldığı belirtildi. Polis ve ordunun Tebourba dahil birçok şehirde bu gençlere karşı konuşlandırıldığı aktarıldı.

POLİS: BİZ ÖLDÜRMEDİK

Polis adamı öldürmediğini, şahsın kronik solunum yetersizliği olduğunu söylüyor ancak henüz bir otopsi raporunun kamuya açıklanmadığı aktarıldı.

20'DEN FAZLA KASABA VE ŞEHİRDE AYAKLANMA

Gafsa ve Sidi Bouzid dahil yirmiden fazla şehirde ayaklanmanın sürdüğü belirtilirken, gösterilerin 2011'de Arap Baharı'nın başlamasına ve Zeynel Abidin bin Ali'nin devrilmesine neden olduğu hatırlatıldı.

Yolları kapadığı ve taşları fırlattığı söylenen gençlere karşılık polisin biber gazı kullandığı, Tunis'te Carrefour marketine akın ettiği bildirildi.

Bir yıl önce hükümet IMF ile 4 yıllık bir borç programı anlaşması yapmı ve ekonomik reformlar için 2.8 milyar dolar borç alınmıştı.

 

Haber Ara