Dolar

32,5109

Euro

34,5807

Altın

2.491,93

Bist

9.548,09

Tunus Mısırlı balıkçıları gözaltına aldı

Tunus sahil güvenliği, karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle Mısırlı balıkçıları gözaltına aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-30 09:54:18

Tunus Mısırlı balıkçıları gözaltına aldı

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'ın Cerba Konsolosluğu'ndaki görevlilerin, Dışişleri Bakanlığı'na, Tunus'un güneydoğusunda bulunan Cercis kenti yetkililerinin Mısırlı balıkçılara ait "Er-Razik Hayy" isimli tekneyi alıkoyduğunu ve 11 balıkçıyı gözaltına aldıklarını bildirdiğini kaydetti.

Mısır'ın Tunus Büyükelçiliği ile Cerba Konsolosluğu'nun olayı yakından takip ettiklerini ve balıkçılara gerekli yardımın yapılmasının kolaylaştırılması için çalıştıklarını ifade eden Zeyd, Tunuslu yetkililerin geçmişte defalarca Mısırlı balıkçıların karasularını ihlal ettikleri yönünde şikayetlerde bulundukları aktarıldı.

Tunus Gümrük Müdürlüğü'nden dün yapılan basın açıklamasında, sahil güvenlik güçlerinin Cercis sahilinde Mısırlı balıkçılara ait bir tekneyi alıkoydukları ve 11 balıkçıyı gözaltına aldıkları bildirilmişti.

Açıklamada, yasalara aykırı bir şekilde avlanan balıkçıların, sahil güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada havaya ateş açılarak durdurulduğu ve alıkonulduğu belirtilmişti.

Haber Ara