Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Tunus Meclisi 'Başbakan Fahfah'ın geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını' görüşüyor

Tunus Meclisi, Başbakan İlyas el-Fahfah'ın, hakkında parlamentoda başlatılan araştırma bitinceye kadar geçici olarak görevini bakanlardan birine bırakmasını görüşüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-07 23:53:03

Tunus Meclisi 'Başbakan Fahfah'ın geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını' görüşüyor

Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi'nin, Fahfah'ın "ihalelerde yolsuzluk yaptığı" yönündeki suçlamaları araştırmak için bugün oluşturduğu komisyon, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Komisyon Başkanı İyad el-Lumi, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan İlyas el-Fahfah'ın görevi bırakması konusunun komisyonda ciddi bir şekilde ele alınacağını ve komisyonun çalışmalarıyla ilgili ilk raporu iki ya da üç gün içinde sunacaklarını söyledi.

Komisyonun konuya iki yönlü bakacağını kaydeden Lumi, bunlardan birinin çıkar çatışması, diğerinin ise Fahfah'ın hisse sahibi olduğu şirketlerin devletten aldığı ihalelerdeki yolsuzluk şüphesi olduğunu belirtti.

Lumi, ihale şartnamelerinin, Fahfah'ın hisse sahibi olduğu ve çıkarlarının bulunduğu şirketlerinin taşıdığı özelliklere göre hazırlandığı konusunda gerçek şüphelerin bulunmasının yanı sıra bazı ihalelerin Fahfah'ın başbakanlık görevini yürüttüğü sırada yapıldığını kaydetti.

Komisyon Başkanı ayrıca konuyla ilgili birçok tarafın ifadesine başvuracaklarını sözlerine ekledi.

Komisyon, Başbakan'ın görevi bırakması yönünde bir karar alsa bile bunun yasal bir sonucu ve yaptırımı bulunmuyor.

Başbakan Fahfah, geçen hafta parlamentoda kendisine yöneltilen yolsuzluk suçlamalarını reddetmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara