Dolar

32,3279

Euro

35,0808

Altın

2.299,27

Bist

8.988,38

Tunus, Libya sınırını kapatacak

Tunus'un, cumhurbaşkanlığı korumalarını taşıyan otobüse düzenlenen ve 13 polisin öldüğü intihar saldırısının ardından Libya sınırını geçici olarak 15 günlük kapatacağı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 01:37:09

Tunus, Libya sınırını kapatacak

AA'nın haberine göre: Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre bugün düzenlenen Ulusal Güvenlik Toplantısı'nda alınan bir dizi karar arasında Libya'yla kara sınırının 15 gün kapatılması ve deniz yolunun sıkı kontrol altında tutulmasının bulunduğu kaydedildi.

Kararlar arasında 'terör' Kanunu'na ivedilikle işlerlik kazandırılması, güvenlik güçlerine destek amaçlı 'terör'le mücadele fonunun çalıştırılması, güvenlik birimlerine 6 bin yeni memur alınması, Tunus'ta yaşayan yabancılara ilişkin bilgilerin güncellenmesi, 'terör'le ilişkisi olduğu tespit edilen internet sitelerinin kapatılması, yargıya 'terör'le ilgili davaların sonuçlandırılmasında hızlı hareket edilmesi yönünde talimat verilmesi, olağanüstü hal kanunu çerçevesinde kriz bölgelerinden dönenlere ilişkin acil bir icra çalışması yapılması, 'terör' ve aşırılığa karşı tamamlanmış olan ulusal plan çalışmasına işlerlik getirilmesi gibi önemli konular yer alıyor.

Dün gerçekleşen 'terör' saldırısı ardından Cumhurbaşkanı Baci el-Kaid el-Sibsi, ülkede 30 günlük olağanüstü hal ilan etmiş ve başkent dahil 4 vilayette gece sokağa çıkma yasağı getirmişti.

Dün akşam saatlerinde Tunus'un merkezindeki Muhammed el-Hamis Caddesi'nde Cumhurbaşkanlığına ait bir polis otobüsüne yönelik canlı bomba saldırısında 13 polis memuru yaşamını yitirmiş, aralarında 4 sivilin de bulunduğu 20 kişi yaralanmıştı.

Saldırının sorumluluğunu 'terör' örgütü IŞİD üstlenmişti.

Haber Ara