Dolar

32,5489

Euro

34,9830

Altın

2.422,56

Bist

9.722,09

'Tunus henüz emniyetli bir ülke olmadı'

Tunus Nahda Hareketi lideri Gannuşi,“Nobel Barış Ödülü şüphesiz bizim başarılarımızın bir ispatıdır ancak Tunus henüz emniyetli bir ülke haline ulaşmadı' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 11:45:35

'Tunus henüz emniyetli bir ülke olmadı'

AA'nın haberine göre, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'ne verilen Nobel Barış Ödülü'nün ülkesinde “artık her şeyin hallolduğu” anlamına gelmediğini belirterek,” Nobel Barış Ödülü şüphesiz bizim başarılarımızın bir ispatıdır ancak Tunus henüz emniyetli bir ülke haline ulaşmadı. Sağladığımız büyük başarıya rağmen önümüzde birçok zorluklar bulunuyor” dedi.

Gannuşi, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları kapsamında ABD Barış Enstitüsü'nde konferans verdi.

Tunus'ta 2011'deki devrimin ardından demokrasi alanında atılan adımları ve kaydedilen başarıları anlatan Gannuşi, ülkesinin ve bölgenin yüz yüze olduğu zorluklar göz önünde bulundurulduğunda şu aşamada tam anlamıyla demokratik bir başarının kazanıldığından söz edilemeyeceğine vurgu yaptı.

Gannuşi, ancak ülkedeki İslami geleneklere bağlı gruplarla laik grupların Tunus'un geleceği için ortak bir paydada buluşmasının sağlanan başarılarda önemli bir rol oynadığına işaret ederek, tüm kesimlerin birlikteliğinin de bölgedeki diğer ülkeler için model teşkil ettiğini dile getirdi. Gannuşi, “Ilımlı İslamcılarla laikler arasındaki işbirliği, bölgemizdeki demokrasi alanındaki başarının yakalanılması için şarttır” dedi.

Gannuşi, bir soru üzerine, IŞİD saflarında savaşmak için Irak ve Suriye'ye çok sayıda Tunuslu gencin gitmesinden Zeynel Abidin Bin Ali'nin dikta yönetiminin sorumlu olduğunu dile getirdi. Gannuşi ayrıca, İslam'ın iyi bilinmemesinin, demokrasinin ne anlama geldiğinin yeterince kavranmamasının, yetersiz eğitimin ve ülkesindeki ekonomik şartların da IŞİD'e gidenleri etkilediğini aktardı.

Haber Ara