Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Tunus Eski Başbakanı'ndan Katar açıklaması: Hedef, irademizi kırmak!

Tunus Eski Başbakanı Hammadi el-Cibali, Katar ile ilgili gelişmeler üzerine bir basın açıklaması yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-07 17:18:46

Tunus Eski Başbakanı'ndan Katar açıklaması: Hedef, irademizi kırmak!

İşte Cibali'nin açıklaması:

Tek olan Allah'a hamdolsun;

İşgal altındaki Filistin'deki halkımızın direnişini kırmaya yönelik nafile çabalardan, Mısır halkının demokratik seçimine yönelik bir baskı aracı olarak gerçekleştirilen darbeden ve Yemen, Suriye ve Irak halklarının boğulmasından sonra halklarımızın diktatörlük ve istibdadın pençesinden şerefini ve özgür iradesini yeniden ele almak için gerçekleştirdiği devrimlere karşı kurulan komplo halkalarından, yeni bir halka sahnededir.

TEHDİT ORTADADIR!

Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri tarafından iç savaş, kabilecilik, mezhepçilik fitnesi ve bunun yanında Türkiye'deki başarısız darbe girişimi; Libya'daki eski rejim artıklarına ve aşırıcılara yönelik destek; Tunus'ta ölüm kültürünün, fikrî terörizmin, dinci köktenciliğin yayılması ve toplumsal barışın tehdidi ortadadır.

KATAR'A 'CEZA' VERİLİYOR

Bugün de halkların özgürlük devrimlerine karşı şartsız ve ilkesel bir destek veren, Filistin direnişini ve kendisinden yardım isteyen tüm mazlûmları destekleyen Katar'a “ceza” olarak saldırı düzenleniyor. Katar'ın tutumu hem devlet olarak hem halk olarak kendisini şereflendirdiği gibi Arap halklarını da şereflendirmektedir.

Şunu herkes biliyor ki; bu komplo tek bir amaç doğrultusunda düzenlendi ve uygulandı: Gaspçı işgal karşısında barbar Siyonist rejim ve zayıf rejimler vasıtasıyla Ümmetin iradesini kırmak ve ümmeti dize getirmek. Şüphesiz kadim düşman; özgürlükçü halklarımız ve daha iyi bir yarın için özgürlüğü, doğru yönetimi, toplumsal adaleti, insan haklarına saygıyı, eşitlik beklentisi içindeki her türlü projeye karşı savaş halindedir.

Arap halklarının gerçekleştirmek uğruna mücadele verdiği bütün bu değerler Tağutların ve onların mütekebbir efendilerinin uykusunu kaçırmaktadır.

ÇAĞRIM İLKELİ TAVIR ALINMASIDIR

Bu değerlere inanan her bir insana çağrım; böylesi hayatî bir sorunda küçük hesaplara girmeksizin güçlü ve ilkeli bir tavır almasıdır, çünkü hak ile batıl arasında objektiflik olmaz. Şüphesiz bu özgürlük ve insanlık onuru mücadelesidir.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara