Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

Tunus Cumhurbaşkanı Saeed: ABD planı yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın karanlığı

Tunus Cumhurbaşkanı Qais Saeed, Amerikan'ın 'Yüzyıl Anlaşması' olarak ilan ettiği 'Sözde Orta Doğu Barış Planı'nın, ‘normalleşmenin' büyük bir ihaneti olduğunu belirterek; planı, “Yüzyılın Anlaşması” değil, 'Yüzyılın Karanlığı” olarak nitelendirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-31 10:02:25

Tunus Cumhurbaşkanı Saeed: ABD planı yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın karanlığı

ABD Başkanı Trump'ın tek taraflı olarak ilan ettiği “Yüzyılın Anlaşması” adı altındaki İsrail yanlısı sözde Orta Doğu Planı'na tepkiler sürüyor. Plana en sert tepki de Tunus Cumhurbaşkanı Qais Saeed'den geldi.

Cumhurbaşkanlığının yüzüncü gününde ilk röportajını bir televizyon kanalına veren Saeed'di, ABD barış planı hakkında açıklamalarda bulundu.

Amerikan'ın "Yüzyıl Anlaşması" olarak ilan ettiği 'Sözde Orta Doğu Barış Planı'nın, ‘normalleşmenin' büyük bir ihaneti olduğunu belirtten Tunus Cumhurbaşkanı Saeed; planı, “Yüzyılın Anlaşması” değil, "Yüzyılın Karanlığı” olarak nitelendirdi.

"Daha önce içsel bir kavram olan normalleşme kavramı hakkında yaptığım açıklamadan geri çekilmeyeceğim. Bugün mesele, İsrail'in Filistin topraklarındaki gasplarının sona erdirilmesi ve Filistin halkının yerinden edilmemesi. Gaspçı varlığın durdurulması” diyen Tunus Cumhurbaşkanı Saeed, İsrail ile normalleşmeyi doğal görenlerin büyük bir ihanet içinde olduğunu söyledi.

Filistin'in satılık bir bahçe olmadığını belirten Saeed; geçen Çarşamba günü Tunus Dışişleri Bakanlığı tarafından sadece endişeyi dile getiren "Yüzyılın Anlaşması" ile ilgili yaptığı açıklamadan derin memnuniyetsizliğini dile getirdi.  Saeed, Dışişleri Bakanlığı tarafıdan yapılan açıklamanın "Tunuslular tarafından yapılan tanıdık bir ifade" olduğunu vurguladı ve bu ifadeyi kişisel olarak düzeltmek için müdahale ettiğini açıkladı.

Haber Ara