Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Tunceli Valiliği'nden örnek proje

Üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin streslerini azaltmak ve sınav motivasyonlarını arttırmak amacıyla hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Tunceli'deki 632 öğrencinin İstanbul ve İzmir'deki önemli üniversiteleri ziyaret etmesi sağlandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-05 12:08:40

Tunceli Valiliği'nden örnek proje
Tunceli Valiliği'nce üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin streslerini azaltmak ve sınav motivasyonlarını arttırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında, kentteki 632 öğrenci, İstanbul ve İzmir'deki önemli üniversiteleri ziyaret etti.

Tunceli'ye haziranda atanan Vali Tuncay Sonel, sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdi. Bu kapsamda eğitim çalışmalarına daha fazla önem veren Vali Sonel, kentteki çocukların Türkiye'deki diğer şehirlere gönderilerek insanları ve ülkeyi tanımasını sağlamak amacıyla "Biz Anadoluyuz" projesini başlattı.

Bu çalışmanın ardından Vali Sonel, "Üniversitelerimizi Geziyoruz" projesini hayata geçirdi.

- "Vali amca lütfen bizi de gönderin"

Bu proje kapsamında Tunceli Türk Telekom Fen Lisesi'nde üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencileri, 3 gün süren gezi organizasyonuyla İstanbul ve İzmir'deki önemli üniversitelere gönderildi.

Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinin bu projeden yararlandığını öğrenen Anadolu Lisesi'nde eğitim gören bir kız öğrenci de sosyal paylaşım sitesi üzerinde Vali Sonel'e mesaj gönderdi. Kız öğrencinin, "Vali amca lütfen bizi de gönderin" mesajını alan Vali Sonel, projeyi kent genelindeki tüm lise son sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde genişletti.

Bu kapsamda, Tunceli'de eğitim gören öğrenciler gruplar halinde, İzmir ve İstanbul'daki üniversiteleri yakından görme imkanına kavuştu.

Projenin son grubunda yer alan 68 lise son sınıf öğrencisi de İstanbul Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversitenin Beyazıt Kampüsü'ndeki ana bahçeyi, rektörlük binasını ve hukuk fakültesini gezen öğrenciler, fotoğraf çektirdi.

Tunceli'den gelen ve Valilik adına öğrencilere gezi boyunca rehberlik eden Celal Altaş, proje kapsamında 400 öğrencinin gruplar halinde İstanbul'a getirildiğini belirtti.

Tüm masrafların valilik tarafından karşılandığını dile getiren Altaş, ''Geziye katılan öğrenciler arasında hiç uçağa binmemiş ve İstanbul'u daha önce görmemiş öğrencilerimiz var. Çocuklar bu üniversiteleri görüp hayallerini daha sağlam temellere oturtabiliyorlar. Onlar için çok faydalı oluyor.'' diye konuştu.

Öğrenciler, Marmara Üniversitesi'ni de ziyaret ettikten sonra boğaz turuna katılacak.

Tunceli Anadolu Lisesi'nde okuyan Erivan Barut, İstanbul'a ilk defa geldiğini ve üniversiteyi çok beğendiğini dile getirerek, ''Bizim için bu etkinliği düzenleyen Valimiz Tuncay Sonel'e çok teşekkür ediyorum. Burası çok güzel bir üniversite. Henüz karar vermedim ama gezip gördükçe kafamda bir şeyler oturmaya başladı. İstanbul çok güzel bir şehir fakat çok kalabalık ve trafik var.'' ifadelerini kullandı.

Öğrenci Başak Özgül ise İstanbul'u ve üniversiteyi çok beğendiğini belirterek, bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.

İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi'nde okumak istediğini dile getiren Özgül, ''İÜ'yü tercihlerim arasında bulunduracağım. Gerçekten bu gezi bizim için çok büyük bir avantaj oldu. Üniversiteler hakkında bilgi sahibi olduk. Aklımızda tercihlerimiz konusunda bir fikir oluştu.'' dedi.

Haber Ara