Dolar

32,3464

Euro

35,1083

Altın

2.302,87

Bist

9.079,97

Tunceli'de helikopter düştü!

Tunceli'de Emniyet'e ait bir helikopter düştü. Helikopterde hakim ve polisler vardı. 12 kişi şehit oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-18 13:53:57

Tunceli'de helikopter düştü!

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter ile irtibat Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki kalkışından 10 dakika sonra kesildi. Tunceli Valiliği, helikopterde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatın bulunduğunu bildirdi. Valilik açıklamasında, "Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmektedir" denildi.

Anadolu Ajansı'nın Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) edindiği bilgiye göre, Pülümür'deki Çambulak ve Kocatepe köylerinin 2 bin 500 metre yüksekliğindeki kırsalına düştüğü öngörülen helikopterin koordinatları belirlendi. Koordinatları tespit edilen alana, arama kurtarma ekipleri hareket etti. Arama kurtarmaya destek için Diyarbakır, Elazığ, Erzincan ve Erzurum'daki AFAD ekibi de dahil olmak üzere, tırmanma ve dağcılık alanında uzman 43 personel olay yerine gönderildi.

Enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri, "Düşen helikopterdeki yolcu ve mürettebatın tamamı şehit oldu" dedi.

Kazanın hava koşullarından dolayı gerçekleştiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzenlediği basın toplantısında "Dış etken söz konusu değil" ifadesini kullandı.

58f6259f7152d8360c58298c

"KALKIŞINDAN 10 DAKİKA SONRA SİNYAL ALIMI KESİLDİ"

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi polis helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu Helikopterde (7) Polis Memuru (1) hakim, (1) Astsubay ve (3) mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir."

Anadolu Ajansı, polis helikopterindeki mürettebatın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığını duyurdu. Mürettebat komiser pilot, teknisyen polis memuru ve sözleşmeli pilottan oluşuyor.

"KÖYLÜLER HELİKOPTERİN SENDELEDİĞİNİ İFADE EDİYOR"

Tunceli'nin Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, "Köylüler helikopterin 1-2 sorti yaptığını, sendelediğini ifade ediyorlar. Helikopterin tekrar devam ettiğini, görüş alanının dışına çıktığını söylüyorlar. Köylüler, helikopterin inişe yeltendiğini ve tekrar yükseldiğini anlatıyorlar" dedi.

Kendisinin de Kocatepe köyündeki vatandaşlarla katıldığı arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi veren Tosun, helikopterin bulunabileceği alana bu köyden araçların gidemediğini belirtti. Sis sebebiyle arama kurtarma helikopterlerinin uçamadığını söyledi.

"KARLA KAPLI BÖLGEDE SİS ÇOK FAZLA"

Tosun, “Bölgede sis çok fazla. Şimdi rüzgar yok, sakin. Bölge sarp ve kayalık bir alan, halen karla kaplı. Bölgede kazıyıcı, yükleyici kepçemiz, Özel İdare'nin greyderi, kepçesi var. Yol kapalı. Orayı da arazi araçlarıyla açmaya çalışıyoruz. Belediyeden de 7-8 arkadaş çalışmalara katılıyor. Onun dışında 100'den fazla vatandaş arama çalışmasına katıldı. Bölge tamamen karla kaplı. Ovacık'a bağlanan, yazın yaylacıların kullandığı bir yol var. İş makineleriyle bu yolu açmaya çalışıyoruz. Orayı açarsak araçlarla helikopterin bulunabileceği alana çıkma şansımız olacak. Kar kalınlığı 1 metre civarında, belli noktalarda, rüzgarın doldurduğu yerlerde daha da fazla” diye konuştu.

"112'Yİ ARADI" İDDİASI YALANLANDI

DHA'nın haberine göre arama çalışmaları sürerken helikopterin mürettebatından bir kişi 112'yi telefonla arayıp, "7 yaralımız var" diyerek yardım istedi. Tunceli Valilik yetkilileri ise bölgedeki bir karakoldan "7 yaralı var" diye teyid edilmemiş bir bilginin 112'ye aktarıldığını, ancak basınla paylaşılan bu bilginin doğru olmadığının anlaşıldığını söyledi.

 

Haber Ara