Dolar

32,3702

Euro

34,9714

Altın

2.325,52

Bist

9.137,23

Tunceli'de bomba yüklü araçla saldırı

Tunceli’de komando bölüğüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiği bildirildi....

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-14 00:38:24

Tunceli'de bomba yüklü araçla saldırı

Ajansların haberine göre; Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde PKK'lılar saat 23.30 sıralarında İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'na bomba yüklü minibüsle saldırmak istedi.

Komutanlığın nizayimesine kapalı kasa minibüsle gelen 1 PKK'lı araçtan indikten sonra askerlerin nöbet kulübesine uzun namlulu silahla ateş ederek kaçmaya başladı. PKK'lı kaçarken araçtaki bombayı da uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

1'İ ASKER 2 YARALI

Büyük bir gürütüyle patlayan minibüs paramçarça olurken, çevredeki evlerin camları kırıldı. Patlamada 1 asker ile çevredeki evde bulunan 1 kadın yaralandı. Ormanlık alana kaçan PKK'lıyı etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatılıp, ilçenin giriş ve çıkışları da kontrol altına alındı. 

Saldırının ardından ilçenin giriş ve çıkışları güvenlik amacıyla tutulurken bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

HAKKARİ'DE POLİS ARAÇLARINA ROKETATARLI SALDIRI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde devriye görevi yapan polis araçlarının geçişi sırasında PKK'lılar tarafından roketatarlı ve silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken, bölgeye çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. 

Olay saat 23.00 sıralarında Kışla Mahallesi'ndeki Cengiz Topel caddesinde meydana geldi. İlçede devriye görevi yapan polisin zırhlı aracının geçişi sırasında PKK'lılar tarafından roketatarlı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken, polis ekipleri ile PKK'lılar arasında kısa süreli çatışma yaşandı. Silah seslerini ilçede endişe yaratırken, olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara