Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Tuncel ve Kışanak'ın AYM başvuruları reddedildi

AYM, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın bireysel başvurularını reddetti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-05 07:07:54

Tuncel ve Kışanak'ın AYM başvuruları reddedildi

Anayasa Mahkemesi, ‘terör örgütü üyeliği' iddiasıyla tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanıyken görevden alınan Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptıkları başvuruların dayanaktan yoksun olduğu iddiasıyla kabul edilemeyeceğine karar verdi.

Anayasa Mahkemesinin internet sitesinde yayımlanan karara göre, 2010'da BDP'nin eş genel başkanlığına, 2014'te Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanlığına seçilen Kışanak hakkında soruşturma başlatıldı. Daha önce yürütülen soruşturma dosyaları da birleştirilen Kışanak, 30 Ekim 2016'da ‘terör örgütü üyeliği' iddiasıyla tutuklandı.

Tutuklu yargılanan Kışanak, son tutuklama kararına yaptığı itirazın reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

Kışanak başvuru dilekçesinde, isnat edilen eylemlerin ifade özgürlüğü ve siyasi faaliyette bulunma hakkı kapsamında olduğu gerekçeleriyle tutuklanmasının hukuki olmadığını, bu nedenle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini vurguladı. AYM, başvuruyu dayanaktan yoksun olduğu iddiasıyla kabul edilemez buldu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara