Dolar

32,3811

Euro

35,0435

Altın

2.326,11

Bist

9.128,31

Tuncay Şanlı, Fener'i özledi

Eski milli futbolcu Tuncay Şanlı, 'Beşiktaş futbol olarak keyif veriyor ama Fenerbahçe özgüveni bir üst seviyeyi çekmiş durumda. İnşallah sezon sonunda Fenerbahçe şampiyon olur' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 19:06:08

Tuncay Şanlı, Fener'i özledi

Eski milli futbolcu Tuncay Şanlı, "Beşiktaş futbol olarak keyif veriyor ama Fenerbahçe özgüveni bir üst seviyeyi çekmiş durumda. İnşallah sezon sonunda Fenerbahçe şampiyon olur"dedi.

Fenerbahçe'nin ve milli takımın eski futbolcusu Tuncay Şanlı, Bağcılar'da bulunan Abdurrahman - Nermin Bilimli teknik lisesinde öğrenciler ile bir araya geldi. Burada öğrencilerin sorularını cevaplayan Tuncay Şanlı önemli açıklamalarda bulundu.

"HAKEMLER HATA YAPACAK AMA BİRAZ DAHA SAYGI DUYMAK GEREKİYOR"

Hakem hataları hakkında konuşan eski milli futbolcu Tuncay Şanlı, biz futbolcular nasıl hata yapabiliyorsak onlarında hata yapma olasılığı olduğunu belirterek, "Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynana derbide hakeme değil de futbola baktım. Futbol çok keyifliydi zevkliydi. Bizler de uzun zaman sonra futboldan keyif aldık. Kazanmak ayrı bir keyifti. Her iki takım da futbol adına elinden geleni yaptı. Hakemler hata yapacak. Bence biraz daha saygı duymak gerekiyor Türk futbolu adına" dedi.

"UMARIM SEZON SONU BİZ ŞAMPİYON OLURUZ"

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbiyi değerlendiren Şanlı, "Bence her iki takım da iyiydi. Fenerbahçe'nin isteği arzusu kendi evinde oynaması ve seyirci faktörünü katarsanız Fenerbahçe bir adım daha öndeydi. Beşiktaş da kötü oynamadı. Zaten futbolunu izlediğiniz zaman son zamanlarda zevk verdi. Bence güzel bir rekabet oluyor. Umarım sezon sonu biz şampiyon oluruz" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ FUTBOL OLARAK KEYİF VERİYOR AMA FENERBAHÇE ÖZ GÜVENİ BİR ÜST SEVİYEYE ÇEKMİŞ DURUMDA"

Süper Lig'de yaşanan şampiyonluk yarısı hakkında ise Şanlı, "Daha önümüzde çok maç var. Erken konuşmak yanlış olur. Bir öz güven önemlidir. Geriden gelmek daha hırsınızın mücadelenizin ve yakalama fırsatını bulduğunuz da geriden gelmek daha keyiflidir. Beşiktaş futbol olarak keyif veriyor ama Fenerbahçe bir öz güveni bir üst seviyeyi çekmiş durumda. Güzel bir rekabet olacak. Sonunu bende merakla bekliyorum" diye konuştu.

"BENİM İSTEĞİM FENERBAHÇE'DE OYNAMAKTI"

İngiltere'den tekrar Türkiye'ye gelmesi ile ilgili soruya ise Şanlı, "Dönmek amaçlı gelmemiştim ama orada farklı bir durum vardı. Bir bekleme süreci vardı. İstediğimiz gibi gelişmedi. Benim amacım Premier Lig'de kalmaktı. Bazen hayatta da mücadele edersiniz çalışırsınız ama istediğiniz sonuca gidemezsiniz. Bu da futbolun içinde olan doğal şeyler. Benim isteğim Fenerbahçe'de oynamaktı. Şartlar o zaman Bursaspor'da oynadım. Ertuğrul hocam ve rahmetli Başkanım İbrahim Yazıcı bana kucak açtı. Belki istediklerimizi yapamadık ama güzel dostluklar kurduk" diye cevap verdi.

"BAŞKANIMIZ İLE HİÇBİR ZAMAN SORUNUM OLMADI"

Kendisinin her zaman Fenerbahçe'de oynamak istediğini belirten Şanlı, "O anki süreç o anki futbol buna el vermedi. O dönemdeki Aykut hocanın futbol anlayışı el vermedi. Başkanımız ile hiçbir zaman sorunum olmadı. Benim ile başkan arasında her zaman abi kardeş, baba oğul ilişkisi vardır"dedi.

"EN UFAK BİR BAŞARISIZLIKTA HEMEN GÖNDERME YOLUNU SEÇİYORUZ"

Galatasaray'da olan son durumlar ve UEFA'dan alınan ceza hakkındaki soruya ise Şanlı, "Durumu yönetime sormak lazım. Futbol gözü ile baktığınızda, tamamen öz güvenlerini kaybetmiş durumdalar. Belki o dönemde Hamza hoca ile yola devam edilseydi işler daha keyifli gidebilirdi. 3 kupayı kazanmış bir hocanın yollarının ayrılması kötü oldu. Biz biraz sabırsızız başarının hemen gelmesini istiyoruz. En ufak bir başarısızlıkta hemen gönderme yolunu seçiyoruz. Bu hem Türk futboluna hem de kendi kulübüne zarar veriyor" diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara