Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Tunca Nehri'nin debisi arttı

Edirne'de sağanak yağışın ardından Tunca Nehri'nin debisi arttı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-19 14:44:42

Tunca Nehri'nin debisi arttı
Edirne'de sağanak yağışın ardından Tunca Nehri'nin debisi arttı. Bulgaristan'da yaşanan yağışlardan da etkilenen Tunca Nehri üzerinde bulunan tarihi taş köprülerin gözleri kapanma noktasına geldi.

Edirne'de hafta sonu etkili olan sağanağın ardından 24 saatte metrekareye ortalama 30 kilogram yağış düştü. Kaynağı Bulgaristan'da bulunan ve bölgede yağışlarla beslenerek Edirne'ye ulaşan Tunca Nehri, yatak seviyesine kadar ulaştı. Nehir üzerinde bulunan tarihi taş köprüler Fatih ve Kanuni köprülerinin gözleri kapanma seviyesine geldi.

TAŞKIN RİSKİ YOK

Edirne'de, hafta sonu etkili olan şiddetli yağışların ardından bölgedeki Meriç ve Tunca Nehirleri'nin debilerinde artış gözlendi. Özellikle Tunca Nehri'nin debisi ölçüm istasyonunda 84 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Yetkililer, söz konusu debi artışlarının herhangi bir risk teşkil etmediğini ve Bulgaristan bölgesinde yaşanan yağışların da kentten geçen Meriç ve Tunca Nehirleri'nde herhangi bir taşkın riski oluşturmadığını kaydetti.

Kar yağışı aralıklarla devam ediyor

Öte yandan, Meteoroloji yetkililerinin dün yaptıkları uyarıların ardından Edirne'de sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü kentte akşam saatlerine kadar sulu kar yağması bekleniyor.

Haber Ara