Dolar

32,3385

Euro

35,1000

Altın

2.239,09

Bist

8.812,65

Tunç Soyer'den, skandal Kıbrıs açıklaması!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekât'ına yönelik açıklamalarına tepkiler dinmemişken; CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasını 'fillerin tepişmesine' benzetti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-20 15:04:54

Tunç Soyer'den, skandal Kıbrıs açıklaması!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekât'ına yönelik açıklamalarına tepkiler dinmemişken; CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasını 'fillerin tepişmesine' benzetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz üzerinden Ada'da yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, Türkiye'nin Ada'ya müdahale ettiği iddia ederek “Daha fazla müdahale etmeyelim” dedi.

KKTC'de yayımlanan Haberci Gazetesi'ne konuşan Soyer, şunları söyledi:
“Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada'nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs'ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, Ada'yı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli. Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından, birlikte karar üretmesinden yanayım. Herkes çok fazla müdahil oluyor, sadece Türkiye değil… Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılara oluyor.”

Haber Ara